Beker O23: FC Skillz heeft geen kind aan De Bilt, KMD na strafschoppen verder

In de bekercompetitie won VELO met ruim verschil van HMSH. FC Skillz had een eenvoudige middag in het uitduel bij De Bilt. Forum Sport bond Wilhelmus aan de zegekar en KMD was na strafschoppen te sterk voor Verburch.

Tekst: Roland van der Linden

KMD O23 – Verburch O23

In een streekderby tussen KD en Verbuch was het duel na het eindsignaal in evenwicht. Verburch opende de score door een treffer van Senna van Deene. Uit een strafschop zorgde Tygo de Gunst voor de 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin was KMD net de betere: 5-4.

VELO O23 – HMSH O23

In Wateringen trok VELO met 5-1 aan het langste eind. VELO was vanaf het eerste moment het meeste aan de bal maar kan pas vlak voor rust scoren. Uit een strafschop Casper Blonk. Na de rust werd het klasseverschil duidelijk en zorgden Merlan Donders en Damian Oliveira voor een 3-0 stand. Namens de Haagse formatie scoorde Wael Alshahrour een eretreffer. Merlan Donders en de jonge Bram Zwinkels tilden de score naar 5-1.

FC De Bilt O23 – FC Skillz O23

FC Skillz was een maatje te groot voor het Utrechtse FC De Bilt en won het duel met klinkende cijfers: 0-7. Al in de derde minuut viel de eerste treffer dankzij een eigen doelpunt van De Bilt. Twee minuten later was het weer raak. Een voorzet van Yassin Chentouf (foto) werd bij de tweede paal door Twan Schreiner ingekopt. Vlak voor de rust scoorde Kevin Adebesin uit de rebound de 0-3 en de 0-4 uit een bal van Dylano van den Barselaar. In de tweede helft was opnieuw Kevin Adebesin trefzeker. Een kwartier voor tijd viel de 0-6. Dylano van den Barselaar rondde een mooie solo goed af. Het slotakkoord was voor Jason Omoruyi, die een bal van Ayoub Ajandaf achter de keeper werkte: 0-7.

Wilhelmus O23 – Forum Sport O23

In een Voorburgs onderonsje verloor Wilhelmus met 0-2. Forum Sport was voetballend beter en had veel meer balbezit, maar Wilhelmus stond verdedigend sterk. In de counter had Wilhelmus echter niet de stootkracht om door te drukken. Na een 0-0 ruststand kreeg Wilhelmus in de tweede helft haar eerste grote kans. Mustafa Acar schoot de bal op de lat. Forum Sport dacht de 0-1 te maken, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later werd het toch 0-1 en uiteindelijk ook 0-2 uit een benutte penalty.

 

Lees verder