sv Honselersdijk-toernooi: HVC’10 geen kind aan Naaldwijk, gastheer klopt Verburch

De wedstrijd van HVC’10 tegen regiogenoot Naaldwijk in het Club van Honsel-toernooi van sv Honselersdijk leek een pikant tintje te hebben, omdat beide clubs in 3D zijn ingedeeld. Maar spanning zat er op het tweede kunstgrasveld van sv Honselersdijk niet echt in. Daarvoor was de Hoekse ploeg te sterk.

Tekst: Cees van der Pol          |      Foto’s: Koos Ophorst

HVC’10 – Naaldwijk

Toch had de ploeg uit Hoek van Holland in de eerste helft moeite om het doel van Jeffrey Wubben onder vuur te nemen. Dat lag vooral aan het te lage tempo dat de kustploeg liet zien. Naaldwijk zakte sterk in, liet HVC’10 komen en probeerde met enkele counters in de buurt van het doel te komen. Dat leverde slechts een aantal corners op waarmee de Hoekse doelman Emir Salic niet al te veel moeite had. Verder schoot Stefan de Bok in de eerste helft boven op de Hoekse doellat. Maar daar was alles mee gezegd.

Succesje

HVC’10 had in de twintigste minuut al een succesje geboekt. Michael van den Bos bediende Mitchell Bouwhuis, die kapte twee keer achter elkaar een verdediger uit en daarna caramboleerde de bal ietwat ongelukkig langs Wubben: 1-0. Dezelfde speler miste voor rust nog een geweldige kans, toen hij geheel vrij naast het doel schoot. Het was feitelijk onnodig dat scheidsrechter Rogelio van Driel een drinkpauze inlaste, want echt warm was het niet en het lage speeltempo vergde nog geen water.

Veel wissels

Trainer John de Ronde wisselde weer een groot deel van de ploeg en ook trainer Harry Akkermans van Naaldwijk bracht wisselspelers. Maar Naaldwijk kwam er na de rust niet meer aan te pas. Dat kwam vooral door het hogere Hoekse speeltempo op het middenveld en de buitenspelers die nu wel hun directe tegenstanders opzochten en passeerden. Het resulteerde in een handvol kansen, waarmee in de eerste instantie slordig werd omgegaan.

Afmakers

Michael van den Bos legde na tien minuten de bal klaar voor Dave Kram die van buiten naar binnen komend Wubben geen kans meer gaf: 2-0. Weer wat minuten later legde Jorno Reurink de bal panklaar voor Rico Sterrenberg en was de 3-0 een feit. Toen ook Jeffrey Wubben vlak daarna in de fout ging (hij wilde na een lastige terugspeelbal HVC’er Wessel Vijverberg een loer draaien) bracht de middenvelder de 4-0 op het scorebord. HVC’10 geloofde het wel, wisselde weer enkele spelers en de wedstrijd sleepte zich naar het einde.

Naaldwijk: één vette kans

De onbekende wisselkeeper Mike Kloes mocht van De Ronde twintig minuten meespelen: hij kreeg geen enkele bal. Toch had hij twintig seconden voor het laatste fluitsignaal van de rustig leidende Van Driel de bal uit het net moeten hebben halen, maar Tim Zwinkels maaide ter hoogte van de strafschopstip over de bal heen. Blessuretijd vond Van Driel niet nodig.

sv Honselersdijk- Verburch

In tegenstelling van wat er op veld twee gebeurde, voltrok zich op het hoofdveld een waar spektakelstuk. Kersverse tweedeklasser Verburch nam brutaal een 0-3 voorsprong door doelpunten van Vince van der Knaap (2x) en Max Spilker. sv Honselersdijk kwam na rust  terug in de wedstrijd tot 2-3, maar na zestig minuten was de stand weer 2-4 in het voordeel van de Poeldijkers via Baris Dogrusoz.

Met een slotoffensief in het laatste kwartier toverde de thuisploeg van trainer Pim van der Hoorn de uitslag om in een 6-4 overwinning waarmee het team de eindzege haalde in het eigen Club van Honsel- toernooi. Voor sv Honselersdijk schoten Sean van der Stap (2x), Lars Ammerlaan (2x), Steyn de Bruijn en Luke Groenewegen het halve dozijn treffers bijeen.

 

Lees verder