Quick Steps-toernooi: sv Erasmus pakte eerste prijs na knappe zege op Quick (za)

In de strijd om de derde plaats op het IM Bing Kappenburg-toernooi kreeg gastheer Quick Steps een flink pak slaag van de O23 van Laakkwartier. sv Erasmus was in de eindstrijd de zaterdagafdeling van Quick de baas en pakte daarmee de toernooiwinst.

Tekst: Roland van der Linden

3e/4e plaats: Quick Steps – Laakkwartier O23

In de eerste twintig minuten konden beide teams het net nog niet vinden, maar daarna ging het hard met de doelpunten. Laakkwartier O23 kwam halverwege de eerste helft op 0-1 door AJ en kon twee minuten later opnieuw juichen. Ronny Velders stelde Nigel Antonisse in staat om te scoren. In de 35e minuut zorgde Mo Charif op aangeven van Kai Muusers voor de 0-3. Muusers werd daarna bediend door Mitchll Wehrmann en bracht de ruststand op 0-4. In de tweede helft bleven treffers lang uit tot Kai Muusers het op zijn heupen kreeg. In de laatste twintig minuten scoorde de speler van Laakkwartier O23 nog drie keer. Bij een stand van 0-6 kon Quick Steps nog een tegentreffer produceren. Het duel eindige in 1-7.

Finale: sv Erasmus – Quick (za)

De equipe van trainer Patrick Vink sleepte de hoofdprijs in de wacht met een nipte overwinning op Quick (za). Danny Stakenburg (op de foto met trainer Patrick Vink) opende de score namens sv Erasmus, waarna Mitchel Beijersbergen voor de tweede treffer tekenende. Nadat Danny Stakenburg voor de 3-0 had gezorgd leek het duel beslist. Het werd toch nog spannend. Quick kwam namelijk nog terug tot 3-2, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen.

Lees verder