Vredenburch-toernooi: Gastheer wint eigen toernooi na walk-over tegen RVC Celeritas

Vierdeklasser Vredenburch mag zich winnaar noemen van het door de Rijswijkers zelf georganiseerde voorbereidingstoernooi voor het nieuwe seizoen. Op de tweede wedstrijddag won Vredenburch de derby tegen RVC Celeritas overtuigend met 7-2. De wedstrijd tussen PGS/Vogel en Semper Altius kende met een 3-3 eindstand geen winnaar.

Tekst: Peter Petit     |     Foto’s: Franca Dobbe

RKSV Vredenburch – RVC Celeritas

Bas Visser maakte net als afgelopen donderdag tegen Semper Altius het verschil bij de thuisploeg. Na dertig minuten en een blanco score, verving deze heerlijk ouderwetse nummer tien, die van de technische staf van Vredenburch een vrije rol krijgt, de geblesseerde Brian Blancheville. Nog geen zes minuten later was Visser verantwoordelijk voor het eerste doelpunt, vrijstaand in de zestien liet hij Celeritas-doelman Leo Hoeven, nieuw in de selectie van Yashir Ahmead, kansloos: 0-1.

Lang kon de thuisploeg de voorsprong niet koesteren, in de veertigste minuut tekende Appi Tjadirti voor de gelijkmaker namens RVC Celeritas. Bas van Schendel, jongen van Vredenburch én motor van zijn team, iemand die nog voor geen goud de Rijswijkse Burcht zal verlaten, bepaalde de ruststand op 2-1. Na de 3-1 van Ricardo Siebring leek RVC Celeritas nog terug in de wedstrijd te komen. Joshua Adeoti, ook al nieuw bij de ploeg, profiteerde van een duur misverstand in de defensie van Vredenburch: 3-2. Maar daarna was het gebeurd met de tegenstand van RVC Celeritas.

Bas van Schendel, spelend als een controlerende zes en in dit duel de absolute uitblinker, scoorde de 4-2. Bas Visser staat op het wedstrijdformulier als maker van het vijfde doelpunt. Het zesde doelpunt was een eigen doelpunt van RVC Celeritas-speler Ronald Roosberg, de 7-2 eindstand werd bepaald door Ener Nikocevic. ,,Werk aan de winkel”, aldus Ahmead, die zag dat zijn ploeg in de tweede helft tegen een goed ingespeeld en brutaal agressieve tegenstander volkomen werd weggespeeld. Hoofdtrainer Remko Torken van Vredenburch liet in deze wedstrijd de coaching over aan zijn assistent Desley de Lepper.

PGS/Vogel-Semper Altius

PGS/Vogel, in dit toernooi uitkomend met het tweede elftal, stond bij de rust met 3-0 achter tegen Semper Altius, maar slaagde er toch nog in op gelijke voet te komen. In de theepauze leek niks een zege van de naar de vijfde klasse gedegradeerde Rijswijkers in de weg te staan.

Nieuwbakken trainer Eki Korte zag vanuit de dug-out Daniël Vink, Teken Aytekin en Mitchell Burgwal scoren. PGS/Vogel speler Walter da Silva in de rust: ,,Ik had geen idee waar wij stonden”. Dat was in de tweede helft kennelijk beter georganiseerd, getuige de comeback van zijn team dankzij doelpunten van sluipmoordenaar Jesse Lutke Schipholt (2x) en Jeffrey Helders.

Tevredenheid alom bij de technische staf van de kersverse promovendus, omdat het tweede team zich toch maar staande had weten te houden tegen een eerste team uit de vijfde klasse.

Lees verder