Laakkwartier-toernooi: VUC wint spannende finale van BMT, Mollo United derde

Aan de Jan van Beersstraat greep Mollo United de derde plek met een overtuigende zege op gastheer Laakkwartier. In de finale hielden BMT en VUC elkaar lang in evenwicht. In de slotfase kon VUC het beslissende doelpunt produceren.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Alex Pronk

3e/4e plaats: Mollo United – Laakkwartier

De strijd om de derde positie werd in het voordeel van Mollo United beslecht. Thuisploeg Laakkwartier moest een 5-2 nederlaag incasseren. Abdel Tufie eiste bij Mollo United een hoofdrol op met drie doelpunten en een assist. Ook Mo Ouarraki en Ne-Shawn Morris vonden het net voor Mollo United waar de 14-jarige Delbert Sarfo zijn debuut maakte. Namens Laakwwartier scoorde Karam Boukhari twee keer.

Finale: VUC – BMT

In de spannende finale bleven voor rust de doelpunten uit. Na 21 minuten spelen in de tweede helft opende BMT de score. Uit een counter kon Redouan Akkaras goed afronden. Na 75 minuten kwam VUC uit een strafschop op gelijke hoogte. Roy Speelman was trefzeker vanaf elf meter. De winnende treffer viel in de 85e minuut. Roderick Miedema scoorde de beslissende treffer namens VUC: 2-1.

De winnende formatie van trainer Rob de Lange mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. BMT, dat twee niveaus lager uitkomt, werd de trotse eigenaar van de tweede plaats.

Lees verder