Derde Divisie: Quick delft in extremis onderspit tegen SteDoCo

Door de introductie van weekendvoetbal mochten de Haantjes op zaterdag naar het sterke SteDoCo in Hoornaar. Na de fikse nederlaag van afgelopen week was de Haagse ploeg op scherp gezet en kwam nu veel beter voor de dag. Er werd keihard gewerkt door Quick, maar toch moest diep in blessuretijd de nederlaag geïncasseerd worden. Toch kunnen de mannen van trainer Paul van der Zwaan gek genoeg trots zijn op wat bereikt was.

Tekst: Marcel de Kler

Van meet af aan lieten de gastheren zien waarom ze één van de kampioenskandidaten zijn. Met vlotte combinaties werd getracht om de defensie van de Haantjes te kraken en dit lukte in het eerste kwartier ook bij vlagen. Doelman Patrick Zunderdorp was echter bij de les en kon met enkele goede ingrepen een vroege tegentreffer voorkomen. De piepjonge Quickers hadden moeite om zelf tot goede aanvallen te komen, maar beten wel duidelijk fel van zich af. Ferdi Ekinci kreeg de grootste kans in het eerste half uur, maar zijn inzet kon gemakkelijk gepakt worden door SteDoCo-doelman Maarten de Fockert.

Vernietigend

Het blijkt dat ook in het weekendvoetbal dezelfde wetten gelden als altijd. SteDoCo wist het net niet te vinden, dus dacht Thomas van Haaften (foto) dat hij moest laten zien hoe het wel moest. De verdediger was opgerukt en haalde van afstand vernietigend uit en liet de doelman kansloos: 0-1. Deze voorsprong gaf Quick een enorme boost en het collectief stond als een huis. De gastheren waren hierdoor toch duidelijk van slag geraakt, want het dominante voetbal verdween naar de achtergrond. De rust werd derhalve met een 0-1 stand behaald.

Keihard

Ook na de rust moest Quick vooral keihard werken om het sterke SteDoCo van het doel weg te houden. De jonge Haantjes zaten fel op de tegenstanders, die dat niet echt gewend leken te zijn. Echte kansen wisten de gastheren dan ook lange tijd niet te kunnen creëren en de Quick-defensie stond lange tijd als een huis. Toch kon die na een uur spelen de gelijkmaker niet voorkomen. Een goede aanval van de thuisploeg werd een voorzet onberispelijk binnengeschoten door Jeffrey van Nuland voor de gelijkmaker: 1-1.

Energie

Hier kregen de gastheren dan weer energie van en Quick werd steeds verder achteruit gedrukt. Het was dan wellicht niet altijd even mooi voor de voetbalpuristen, maar met hand en tand wilde Quick deze gelijke stand verdedigen. Vol overgave streden de jonge Quickers voor elke meter en wisten de goede aanvallen van de gastheren telkens te frustreren, waardoor echte kansen uitbleven. Heel lang kon SteDoCo dan ook van het doel gehouden worden en bij het ingaan van de blessuretijd stond de gelijke stand nog op het bord. Toch moesten de Haantjes capituleren onder de massale druk en in de derde minuut van de extra tijd schoot de ingevallen Van Haaren de 2-1 tegen de touwen, na een goede aanval.

Trots

Hierdoor moest Quick dus aan de ene kant een zure nederlaag slikken door de late tegentreffer. Aan de andere kant kon de ploeg ook terugkijken op een goede wedstrijd, want er werd vol passie gespeeld en het collectief stond weer erg goed. Zo maakte het zure gevoel van het verlies toch langzaam plaats voor een trots gevoel hoe goed de ploeg had gestreden voor elkaar en een goed resultaat. Nu dat Quick ook steeds fitter begint te worden, is het volgende week zondag zaak om thuis de punten in eigen huis te houden tegen het gepromoveerde  sv Meerssen.

Lees verder