Assistent De Lepper (Vredenburch): ,,Kampioen worden in 4D is doelstelling, met minder nemen we geen genoegen” 

Gastheer Vredenburch won afgelopen weekeinde het eigen pre-seizoen-toernooi en werd daarmee opvolger van Te Werve, dat vorig jaar het toernooi won. Assistent-trainer Desley de Lepper werd door hoofdtrainer Remco Torken in de tweede toernooiwedstrijd op de zaterdag tegen RVC Celeritas naar voren geschoven als verantwoordelijke technische man. Met een alles zeggende 7-2 zege kan De Lepper niet anders dan met een tevreden gevoel terugkijken op zowel de prestaties tijdens het toernooi als aan de voorafgaande oefenwedstrijden.

Tekst: Peter Petit

,,Conditioneel staan wij er momenteel zeker goed voor, aan de bal waren wij bij vlagen heel goed, maar dat was bekend en wij hebben in de oefenwedstrijden, op één na tegen Wilhelmus, goede resultaten geboekt. Vergeleken met het afgelopen seizoen zijn wij dit jaar weer sterker geworden, er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen, al met al een goede aanvulling op de selectie. Ik mag het niet te hard roepen, maar het kampioenschap in onze klasse, 4D, is wel onze doelstelling. Alles wat er onder komt, daar zullen wij als technische staf geen genoegen mee nemen, dan wordt het tijd dat Remco, de spelers en ik in de spiegel durven kijken. Bij de teams in de derde klasse zit meer voetbal, dan ligt ons wel. Als je naar ons complex kijkt, alles er omheen, de hele entourage, dan is Vredenburch een club die de weg omhoog heeft ingezet, daar hoort minimaal derde klasse bij.”

,,De samenwerking tussen Remco en mij is erg goed. Ik heb zelf bij Vredenburch en Forum Sport gespeeld, heb daarna zes jaar in de horeca gewerkt. Dan kom je terug, dan ben je eigenlijk nog jong, maar het lichaam wil niet zo goed meer. Was bij mij misschien wel een beetje een mentaliteitskwestie, misschien dat ik te snel heb opgegeven. Maar doordat ik heel veel bij de groep ben, voel ik mij eigenlijk ook één van de jongens en is mijn plezier ook weer terug. Remco en ik zitten op één lijn, vullen elkaar ook aan op bepaalde momenten. Remco is ook een maatje van mij geworden, wij hebben dagelijks contact, ik denk dat onze samenwerking heel goed is. Ik ben van plan mijn diploma’s te gaan halen en het is mooi is dat Vredenburch ook trainers wil gaan opleiden voor de toekomst.”

Bas Visser

Als er bij het Vredenburch-toernooi een prijs zou zijn geweest voor beste speler, zou er ongetwijfeld maar één speler voor de onderscheiding in aanmerking zijn gekomen. Bas Visser, vorig seizoen al aangesloten bij de selectie, maar vanwege zijn werk het seizoen niet afgemaakt, werd door de technische staf weer met open armen ontvangen. De Lepper: ,,Bas heeft bij ons zijn spelplezier weer teruggevonden. Hij krijgt van ons een vrije rol, eigenlijk heel zeldzaam, normaal gesproken speelt iedere speler vanuit zijn eigen positie, maar met zijn spel kunnen wij ook creëren dat hij die vrije rol krijgt. Alleen moet hij het zelf nog zo gaan uitbreiden dat andere jongens ook echt voor hem in dienst gaan spelen. Maar Bas kan dit seizoen zeker heel bepalend voor ons zijn, hij laat zich uitzakken, verdeelt het spel. Als trainer zijnde van een vierdeklasser moet je zo’n jongen met open armen ontvangen. Zeker, hij kan op hoger niveau dan de vierde klasse spelen, maar ik denk dat wij als hele selectie hoger kunnen spelen. Het zou mooi zijn om met deze jongens, waarvan de meerderheid clubjongens zijn, die van jongs af aan lid zijn van Vredenburch, dit seizoen kampioen te worden.”

Lees verder