RVC Celeritas-speler Dalon Zwinkels houdt hersenschudding over aan Vredenburch-toernooi

Naar nu blijkt heeft RVC Celeritas-speler Dalon Zwinkels zaterdag aan de tweede wedstrijd van zijn team in het pre-voetbal-toernooi tegen Vredenburch, een hersenschudding overgehouden. Al vroeg na het eerste fluitsignaal werd de wedstrijd enige minuten onderbroken en in eerste instantie bleek al gauw dat het hier om een meer dan gewone blessure ging.

Tekst: Peter Petit     |     Foto: Franca Dobbe

Assistent-trainer Desley de Lepper van Vredenburch was getuige van het incident dat vlak voor zijn dug-out plaatsvond. ,,Dalon maakte eigenlijk een onbesuisde sliding op onze rechtsbuiten, Ener Nikocevic, die hem probeerde te ontwijken, maar Dalon kwam kennelijk met zijn hoofd tegen Ener’s knieën, met als gevolg dat hij twee, drie minuten buiten westen heeft gelegen”.

Ziekenhuis

Zijn medespelers, die tijdens de behandeling in een kring om het slachtoffer stonden, zagen dat Zwinkels op de grond lag met zijn arm omhoog en zijn tong uit de mond, lucht nodig had en zich op dat moment geen idee had waar hij was en wat hij aan het doen was. Verder spelen was uiteraard uit den boze, ziekenhuisbezoek meer dan noodzakelijk. Daar werd duidelijk dat Zwinkels aan het incident een lichte hersenschudding heeft overgehouden en dat het naar omstandigheden weer goed met hem gaat.

Lees verder