Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Lerin Duarte (33) is, zonder ook maar één wedstrijd gespeeld te hebben, per direct vertrokken bij vv Noordwijk. De Technische Commissie van Noordwijk laat op de clubwebsite weten dat de kleine, 1.69 meter lange, middenvelder kenbaar heeft gemaakt geen motivatie meer op te kunnen brengen om weer dusdanig fit te worden om op Tweede Divisie niveau te kunnen voetballen. De Technische Commissie betreurt dit omdat in hun ogen een fitte Duarte voor Noordwijk van grote waarde had kunnen zijn. De in Rotterdam geboren Duarte kwam uit voor de jeugd van Sparta en droeg vervolgens de kleuren van Heracles, Ajax en Jong Ajax, SC Heerenveen en het Griekse Aris Saloniki. Bij Ajax was Duarte de gedroomde opvolger van de Deen Christian Eriksen. Toenmalige bondscoach Louis van Gaal selecteerde Duarte ook voor Oranje dat in de zomer van 2013 oefende tegen Indonesië en China. Duarte debuteerde niet en werd daarna nooit meer van het nationale elftal geselecteerd. Eerder vertrok Duarte ook al vroegtijdig bij ASWH.

Sergio Hughes, speler van de U23 van Kozakken Boys, is opgeroepen voor de nationale ploeg van Sint Maarten. Met de selectie van bondscoach Piet de Jong maakt de in Rotterdam geboren linkerspits zich klaar voor de eerste twee duels in een nieuw seizoen van de CONCACAF Nationial League waarin de nationale ploeg van Sint Maarten haar debuut maakt. Tegenstanders van Sint Maarten zijn Saint Lucia, Guadeloupe en Saint Kitts & Nevis.

Vanavond om 20.00 uur wordt het restant van de Jong Almere City – Katwijk in de Tweede Divisie hervat. De wedstrijd start in minuut zeventig bij een 0-1 tussenstand in het Yanmar Stadion in Almere. Afgelopen zaterdag werd het duel – na een eerdere onderbreking in de eerste helft – gestaakt wegens onweer. De doelpuntloze eerste helft werd al snel onderbroken vanwege onweer. In de tweede helft was het aanvoerder Susan die de score wist te openen. Een paar minuten later viel definitief het doel voor dit duel.

HHC Hardenberg speelt vanavond een oefenduel tegen een samengesteld team van transfervrije spelers. De selectie is afkomstig van clubs uit de Vierde Divisie tot de Keuken Kampioen Divisie en zelfs de Eredivisie. Het duel start om 19.30 uur en vindt plaats op veld 2 van Sportpark de Boshoek. In de selectie van HHC Hardenberg zitten de reserves van het eerste, aangevuld met talenten uit Onder 21 en Onder 23.

Danny de Leeuw, ooit speler van het toenmalige Haaglandia, speelde zaterdag zijn 250e officiële wedstrijd in het eerste elftal van GVVV. De middenvelder behaalde dat aantal in zijn tiende seizoen als speler in het vlaggenschip. Statistici wisten dat zijn eerste optreden in de Betnation Divisie meteen een jubileum betekende voor de 34-jarige middenvelder. Vorige week, op bezoek bij ADO’20, bleef De Leeuw op de bank. In de thuiswedstrijd tegen De Treffers volgde vervolgens bij aanvang van de tweede helft zijn invalbeurt, waarmee hij op 250 officiële wedstrijden kwam. De Leeuw wordt in de eerstvolgende thuiswedstrijd van GVVV, zaterdag 9 september tegen Rijnsburgse Boys, voorafgaand aan het duel gehuldigd.

Lees verder