Oefenvoetbal: Ruime overwinning van FC ’s-Gravenzande op FC Skillz

FC ’s-Gravenzande speelde dinsdagavond op het eigen sportpark een oefenwedstrijd tegen FC Skillz. De voetbalclub is in augustus 2019 opgericht. In het seizoen 2021-2022 ging FC Skillz een samenwerking aan op het seniorenniveau met vereniging Wateringse Veld Kranenburg. Gestart in de derde klasse werden zij twee op één volgende jaren kampioen en komen nu dus uit in de eerste klasse.

Tekst: Jan Hoogenraad

In de eerste helft gebeurde er niet veel en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Een poging van Mohammed Ouarraki leverde voor FC Skillz nog wel een hoekschop op, maar geen doelpunt. Na bijna een half uur spelen nog een kansje voor FC ’s-Gravenzande, maar Sil van Ooijen zag zijn inzet door doelman Giovanni Spaan gepakt worden. Een schot van Stefan Bruijn bleef ook zonder resultaat en werd tot hoekschop verwerkt. Voor FC Skillz waren Yassin Chentouf en Joci Chantre nog kansrijk, maar hun pogingen gingen naast of werden door doelman Jouvenaar gestopt. In de 44e minuut viel alsnog de eerste treffer te noteren voor de thuisploeg toen Tyler Mulder de bal via de paal in het doel zag verdwijnen: 1-0.

Betere tweede helft

Met een aantal wissels in beide teams kwam na rust FC ’s-Gravenzande wat beter in haar spel. Nadat Yordi Klepke nog naast had geschoten, was het in de 50e minuut Twan van Meerten die met een schuiver voor de 2-0 stand zorgde. In de 55e minuut zag Sil van Ooijen doelman Giovanni Spaan wat ver voor zijn doel staan en probeerde met een ver schot de bal over hem heen te schieten, maar helaas voor de thuisploeg verdween het speeltuig naast het doel. In de 70e minuut mocht Yordi Klepke een hoekschop nemen, die door Ardi Luijendijk (foto) fraai werd binnengekopt: 3-0. FC Skillz kreeg eigenlijk geen echte kansen, het bleef meer bij wat schoten van afstand via Adam Bekkaour en Shwendel Cijntje en uit een hoekschop van Ne Shawn Morris, maar die bleven zonder resultaat. In de 78e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op een 4-0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Tyler Mulder schoot Nick Ruigrok de bal onhoudbaar in en in de allerlaatste minuut – vlak voor het affluiten van scheidsrechter Louis Duarte, was Yuri Westhoff verantwoordelijk voor de 5-0 eindstand op aangeven van Angelo Zwirs.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Stefan Bruijn, Roy van Beek, Tyler Mulder, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Yordi Klepke.

Spelersgroep FC Skillz:
Giovanni Spaan, Laughter Oti Bonsu, Josmy Ngandola, Samir el Moussaoui, Brandon Cadogan, Shwendel Cijntje, Bart Fumuyala, Mohammed Ouarraki, Yassin Chentouf, Joci Chantre, Kerim Kocak, Nigel Scheermakers, Abdel Tufi, Adam Bekkaour, Djurandy Sweda, Farid Overman, Jeremy Gieskes, We Shawn Morris, Scott Luiten, Twan Schreiner, Dylano van den Barselaer, Shibi Rojer.

Lees verder