Oefenvoetbal: Concordia verslaat Lyra, Blauw-Zwart in eigen huis langs Ariston’80

Vlak voor aanvang van de bekercompetitie speelden nog een aantal regioploegen een oefenduel. DWO moest haar meerdere erkennen in Zwarte Pijl. Wilhelmus schoof met gemak Neptunus-Schiebroek aan de kant. Concordia was Lyra de baas en Ariston’80 ging ten onder bij Blauw-Zwart.

Tekst: Roland van der Linden

DWO – Zwarte Pijl

In de eerste helft hadden de Rotterdamse bezoekers licht de overhand, maar kregen beide teams kansen om te scoren. Doelpunten bleven uit, waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft liep Zwarte Pijl weg naar een 0-3 voorsprong voordat Kael Zulu de eer van DWO kon redden in de slotfase. Zwarte Pijl kon het net ook nog een keer vinden, waardoor de eindstand 1-4 werd.

Lyra – Concordia

In De Lier konden beide teams het net niet vinden in een boeiende eerste helft. Na de thee kreeg de Delftse ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) meer grip op de wedstrijd en kon uit een benutte strafschop van Tijs Sneek op 0-1 komen. Daarna volgde nog een treffer van Lars Sandell en kon Kai de Vroege de 0-3 binnenwerken.

Neptunus-Schiebroek – Wilhelmus

Het duel in Rotterdam was al in de eerste helft beslist. Mika Lommers, Cedric Aké en Brandon Poncin schoten Wilhelmus naar een 0-3 voorsprong. In de tweede helft liep de score op naar 1-7 door goed countervoetbal. Mika Lommers, Noah Saridjojo (2x) en Cedric Aké waren scherp in de afwerking.

Blauw-Zwart – Ariston’80

In Wassenaar won Blauw-Zwart van de met 3-1 van de studenten van Ariston’80. In de rust had de ploeg van trainer Alan Campfens al een 2-1 voorsprong te pakken. Voor de pauze scoorden Xander Vredebrecht en Quint van der Ploeg namens Blauw-Zwart en nam Jorge Bonekamp de treffer van Ariston’80 voor zijn rekening. Tweede elftalspeler Ryan van Lochem bepaalde namens de gastheren de eindstand op 3-1.

 

Lees verder