Oefenvoetbal: BSC’68 aan winnende hand, Schipluiden en SEV nipt onderuit

SEV moest in Leidschendam de winst laten aan SJZ en ook Schipluiden was net niet bij machte om Excelsior’20 te verslaan. BSC’68 was het in de vierde klasse uitkomende Floreant de baas. De O23 van Graaf Willem II VAC versloeg de leeftijdgenoten van FC Zoetermeer.

Tekst: Roland van der Linden

Schipluiden – Excelsior’20

Op eigen veld moest Schipluiden de winst laten aan de Schiedammers. Excelsior’20 ving de thuisreis aan met 2-3 overwinning op zak. Joost Frerichs en Michael Jager waren doeltreffend voor de ploeg uit Midden-Delfland.

Floreant – BSC’68

Door een slap begin van de bezoekers kon Floreant al in de derde minuut de 1-0 aantekenen. De thuisploeg zette veel druk in een rommelige eerste helft. BSC’68 kreeg steeds meer grip op het duel en kwam op gelijke hoogte nadat Quincy Schelkers een voorzet van Guido de Peinder goed afrondde: 1-1. Even later zorgde De Peinder met een mooie passeerbeweging voor een 1-2 ruststand voor de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto). In de tweede helft schoot Nick Holstege de bal in de kruising en was de 1-3 een feit. Floreant kwam nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.

SEV – SJZ

In een wedstrijd met twee gezichten speelde SJZ in het eerste bedrijf voornamelijk op de helft van SEV. Het was dan ook logisch dat de bezoekers uit Zoeterwoude op voorsprong kwamen: 0-1. Na een tweede treffer van SJZ kon SEV uit een strafschop vlak voor rust 1-2 komen. Josh Reid was trefzeker vanaf elf meter.

Na de thee een omgekeerd beeld. SJZ kwam er niet meer uit. SEV nam het heft in handen en kwam door een mooie treffer van Jeffrey Zee op 2-2. Uiteindelijk moest de ploeg van trainer Arjan Kortleven het hoofd buigen. Bij één van de sporadische uitvallen van SJZ viel de bal goed en werd het 2-3.

Graaf Willem II VAC O23 – FC Zoetermeer O23

Op De Roggewoning was de thuisploeg met 2-0 de bovenliggende partij. In de zeventiende minuut schoot Rein Langerak de 1-0 binnen. De tweede treffer van de formatie van trainer Jan de Jong jr. volgde een kwartier voor tijd via Ashyandro Holder.

 

Lees verder