Honkballegende Hudson John blikvanger bij rëunie RVC Celeritas

Een grote verrassing afgelopen dinsdag voor de vaste deelnemers aan het koffie-ochtendje in de kantine van RVC Celeritas in sport- en welzijnscentrum de Schilp in Rijswijk. Niemand minder dan de levende Haagse honkballegende Hudson John  (foto rechts)(82) kwam op bezoek in het kader van een door oud-voorzitter Hans Boutens georganiseerde reünie voor oud-leden van zowel Celeritas-honkbal als -voetbal.

Tekst: Peter Petit

Met Hudson John bezochten nog zo’n tiental oud-spelers van RVC Celeritas, die ademloos naar de mooie verhalen van John luisterden, het gezellig samenzijn. In de nadagen van zijn imposante loopbaan was John actief bij de honkbalafdeling van Celeritas, waar ook Dick Advocaat nog een blauwe maandag heeft gespeeld. Veel oude koeien werden er tijdens de reünie uit de sloot gehaald zoals het verhaal van de piloot van een zweefvlieg die, ergens begin jaren 80, het toenmalige nabijgelegen vliegveld Ypenburg niet kon vinden, en toen maar besloot met zijn sportvliegtuig een, overigens perfecte, landing te maken op de velden 2 en 3 van de toenmalige accommodatie Celeritas aan de Leyweg. Daar werden op dat moment volop wedstrijden gespeeld zo weet Stef Teunissen, ooggetuige en één van de spelers van destijds, zich nog goed te herinneren.

Stef Teunissen

Diezelfde Stef Teunissen, geboren in 1944 en het langst lid van de vereniging, sinds 1957, werd door voorzitter Cees Kouwenhoven verblijd met de mededeling dat hij is voorgedragen als erelid van Celeritas, een besluit dat nog bekrachtigd moet worden door de algemene ledenvergadering, maar niet meer is dan een hamerstuk. Teunissen, een begenadigd voetballer die Celeritas altijd trouw is gebleven op een korte periode na toen hij ‘illegaal’ jeugdlid bij ADO was, heeft bij de club alle denkbare functies vervuld, van secretaris, via begeleider, tot algemeen voorzitter en nog veel meer. Westlander Hans Korst werd voor zijn jarenlange werkzaamheden als vrijwilliger als elftalleider en in de kantine, voorgedragen als lid van verdienste.

“Supergezellig”, noemde de huidige voorzitter Kouwenhoven de door Boutens geïnitieerde bijeenkomst. ,,Het heeft best moeite gekost om achter de adressen van onze oud-leden te komen, ik hoop volgende keer op meer deelnemers, nu het nog kan, we worden allemaal wat ouder”, aldus Kouwenhoven die zijn club typeert als ‘een club van vrienden van elkaar, die elkaar niet in de steek laten, kortom een warme verenging’.  Het was overigens nog maar de vraag of de grote organisator van de reünie, Hans Boutens, zelf wel aanwezig kon zijn bij ‘zijn’ feestje. Een paar dagen daarvoor onderging hij nog een operatie aan zijn rug in HMC Antoniushove, maar gelukkig was hij zodanig van deze ingreep hersteld, dat ook hij met volle teugen van deze reünie kon genieten.

Het gezellig ochtendje koffiedrinken is elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de kantine van Celeritas in de Schilp en iedereen die een band heeft met deze van oorsprong Haagse vereniging in het bijzonder en het Haagse amateurvoetbal, is van harte welkom dit informeel samenzijn onder het genot van een echt bakkie Haagse koffie, te bezoeken.

Lees verder