Warming-up Vierde Divisie: Ekrem Kahya: ,,Uitgaan  van eigen speelwijze”

HBS kende een prima start van de competitie. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) pakte op Nieuw Varkenoord in Rotterdam de volle buit bij sc Feyenoord. Eén treffer was genoeg voor drie punten. Zondag komt Poortugaal op bezoek.

Tekst: Ton Beije

,,Het is natuurlijk geweldig om met een driepunter te beginnen aan het seizoen”, blikt Kahya terug. ,,Ook de manier waarop was goed om te zien. Er zijn zat verbeterpunten, maar als we kijken naar de wedstrijd, dan hebben we heel volwassen en als team een goede prestatie neergezet tegen een volwassen ploeg als Feyenoord en ook nog in een uitwedstrijd.”

Verbeteren

,,We moeten nog wel leren om bij een voorsprong die ook uit te breiden, want we krijgen de kansen daarop alleen moeten we daar wat mee doen”, gaat de HBS-trainer verder. ,,Dan bedoel ik niet alleen kansen missen, maar ook volwassener kansen creëren, dus dat betekent dat we ons moeten verbeteren aan de bal.”

Eigen speelwijze

Wat weet Kahya van de komende tegenstander Poortugaal? Hij: ,,We hebben wel wat info over Poortugaal, maar ook dit seizoen zullen we voornamelijk bezig zijn met onze eigen speelwijze. Natuurlijk kijken we ook naar wat details van de tegenstander, maar dan meer om ons voordeel te halen daaruit.”

Publiek

Poortugaal won ook haar eerste duel (van Westlandia). Ekrem Kahya over de komende wedstrijd: ,,Ik verwacht een leuke open wedstrijd met voldoende publiek, de laatste mooie zonnige dag als ik het mag geloven, waarin we op zoek gaan naar de overwinning.” Voor de goede orde, de wedstrijd wordt op zondag gespeeld en begint om 14.00 uur. Kahya: ,,De zaterdag vind ik persoonlijk ook prima moet ik eerlijk zeggen, maar zondag twee uur is ook goed.”

Geen risico

HBS mist nog spelers en Kahya kan dus nog niet over een voltalige selectie beschikken. ,,Maar”, zegt hij ,,de blessuregevallen zijn op de weg terug en zullen wellicht na het weekend terugkeren in de groep. Maar we nemen geen risico zo vroeg in het seizoen, want het duurt nog lang en we hebben iedereen heel hard nodig.”

 

Lees verder