‘De Haegsche Duym’ voor Harry Ballemaker en Ron Jansen

Het was woensdagavond een drukte van jewelste in de Sir Winston Club in Rijswijk. En daar was alle reden voor. Harry Ballemaker, ook al jaren hoofdsponsor van ons Haaglanden Voetbal Toernooi, en Laakkwartier-voorzitter Ron Jansen kregen beiden ‘De Haegsche Duym’ uitgereikt.

Tekst & foto’s: Ton Beije

‘De Haegsche Duym’ is opgericht met als voorbeeld de ‘Goudvink’, ooit ontstaan door een initiatief van Haagse ondernemers na het terugtreden als wethouder van de populaire Piet Vink. De vereniging De Goudvink hield op te bestaan na 25 jaar in 2012. ‘De Haegsche Duym’ heeft dit voorbeeld weer opgepakt. Doel is om personen en/of organisaties te onderscheiden, die zich gedurende vele jaren verdienstelijk hebben gemaakt – als vrijwilliger – op het terrein van jeugd, sport, recreatie of zorg.

Nadat voorzitter Charles Boom het woord had gevoerd verscheen Fred Zuiderwijk ten tonele en hij somde op zijn bekende humoristische wijze op, wat de twee genomineerden allemaal hebben gedaan. Het uitreiken mocht hij zelf niet doen, daarvoor was ADO-icoon Lex Schoenmaker naar Rijswijk gekomen. Hij spelde bij Harry Ballemaker en Ron Jansen de onderscheiding op en reikte tevens de cheque uit. De geldprijs wordt besteed aan een doel binnen de doelgroep van de vrijwilligers.

Harry Ballemaker, met dochter Ineke, in de bloemen

En het bleef nog lang gezellig onder de vrolijke deunen van zanger Marcel de Zoete in de Sir Winston Club, waar ook de nodige oud-spelers van ADO en uiteraard leden van Laakkwartier acte de presence gaven.

Lees verder