Warming-up Vierde Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Ik verwacht een ploeg die zich wil revancheren”

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betekende voor Westlandia een lelijke streep door de rekening. De formatie van trainer Maurizio Ceccucci (foto) liep bij Poortugaal tegen een onnodige nipte 1-0 nederlaag aan. Zondag nieuwe kansen en dan komt de ‘oude ploeg’ van Ceccucci, het Leidschendamse RKAVV , op bezoek op De Hoge Bomen (aanvang 14.00 uur).

Tekst: Ton Beije

,,Zeer teleurstellend”, noemt trainer Maurizio Ceccucci de nederlaag bij Poortugaal. ,,Op een fase na waarin wij een aantal goede kansen hebben gecreëerd, was het niveau van Westlandia ondermaats. Het had ook niet nodig geweest. Maar uiteindelijk hebben we verdiend verloren.”

Eén van de dertig

Zondag komt dus RKAVV op bezoek in Naaldwijk, dat knap met drie punten begon (winst op Smitshoek). De club waar trainer Ceccucci de afgelopen seizoenen werkzaam was. Een bijzonder wedstrijd? Ceccucci: ,,Een knap resultaat tegen Smitshoek, maar RKAVV is gewoon een goede ploeg, dus verrassend is de overwinning voor mij niet. Uiteraard verheug ik me op het weerzien met heel fijne mensen, waar ik nog steeds goed contact mee heb. Wat betreft de wedstrijd is het voor mij gewoon één van de dertig duels en zal ik deze niet anders benaderen dan de andere.”

Geheimen

In ieder geval heeft de tegenstander van Westlandia van zondag geen geheimen voor de trainer. ,,Uiteraard ken ik de meeste individuen en weet ik waar hun kracht en zwakte zit. Peter (Klomp, trainer – red.) is een goede en ervaren trainer die ongetwijfeld zijn eigen speelwijze heeft ontwikkeld, dus geheimen zullen er altijd zijn”, aldus Ceccucci. ,,Ik verwacht in ieder geval een Westlandia, dat uitstraalt dat het zich wil revancheren voor vorige week, helemaal voor het thuispubliek.” Westlandia kan in ieder geval compleet aantreden.

Lees verder