Maurice Steijn met Ajax door, maar schrikt van niveau van zijn ploeg tegen Ludogorets

Ajax stelde donderdagavond in de Johan Cruijff Arena hevig teleur door met 0-1 te verliezen van Ludogorets. Gelukkig voor trainer Maurice Steijn (foto) had zijn ploeg in de uitwedstrijd al de basis gelegd voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League.  

De Haagse trainer moet ook geschrokken van wat zijn ploeg op de mat heeft gelegd. Een fluitconcert van de eigen aanhang was het gevolg. Nog niet alle nieuwe spelers waren gerechtigd om deel te nemen aan dit duel. Voor Steijn is het te hopen, dat spelers als Chuba Akpom, Gaston Avila, Georges Mikautadze, Anton Gaaei, Josip Sutalo en Sivert Mannsverk straks wel een extra impuls kunnen geven.

Ajax heeft komend weekend tegen Fortuna Sittard in ieder geval iets goed te maken en te werken aan zelfvertrouwen, want na de interlandbreak wachten duels tegen FC Twente (uit) en Feyenoord (thuis).

FC Twente

Ook voor zoon Sem Steijn was het geen prettige avond. De kans voor FC Twente om door te gaan was na de ruime nederlaag van vorige week uit tegen Fenerbahce al nihil. Ook in eigen stadion gingen de Tukkers nipt met 0-1 onderuit. Sem Steijn had pech, dat een schot van hem op de paal belandde.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder