Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Nico Runderkamp heeft zijn contract bij Quick Boys laten ontbinden. Zwaarwegende privé redenen zijn de oorzaak van het plotselinge vertrek van de 27-jarige middenvelder, zo valt te lezen in het Leidsch Dagblad. Runderkamp speelde in totaal drie seizoenen voor Quick Boys, waar hij snel uitgroeide tot vaste waarde. In de zomer van 2020 was Runderkamp overgekomen van profclub FC Volendam. In zijn 71 officiële wedstrijden voor Quick Boys scoorde Runderkamp elf treffers en kwam hij tot twaalf assists.

Oud-DUNO speler Jason Meerstadt (22) draagt per direct het shirt van Quick Boys. De centrale verdediger, die na zijn periode bij DUNO nog stappen maakte bij Feyenoord en Haaglandia, werd vervolgens door Sparta opgemerkt waar hij in totaal 12 seizoenen actief was. De geboren en getogen Hagenaar tekent een contract voor 1 jaar, met nog een cluboptie voor 1 jaar, zo laat het Leidsch Dagblad weten. Meerstadt maakte april 2022 zijn debuut in de hoofdmacht van Sparta tegen FC Twente. Afgelopen seizoen was hij een vaste waarde bij Jong Sparta waar hij in de verdediging een bruikbare kracht was.

Kampioen Katwijk heeft zich, pal voor het verstrijken van de transferwindow, per direct versterkt met Jaymillio Pinas. De 21-jarige aanvaller komt over van FC Dordrecht, waar zijn contract onlangs werd ontbonden. Pinas is een snelle tweebenige aanvaller die in de jeugd uitkwam voor FC Abcoude, FC Volendam en Ajax. Bij de hoofdstedelingen tekende hij een contract voor 3 jaar. Ook kwam Pinas uit voor diverse nationale jeugdselecties. Bij Katwijk zijn meerdere spelers vanwege blessures voorlopig niet inzetbaar. Zo kan het nog wel even duren voordat Robin Schutte en Ruben Doesburg weer inzetbaar zijn. Ook aanvaller Randy Wolters is nog herstellende van een longontsteking.

De uit Groningen afkomstige Serge Fatima (28), dit prille seizoen één van de uitblinkers bij HHC Hardenberg, staat naar verwachting op het punt Angolees international te worden. Fatima, die in de jeugd van De Heracliden uit Uithuizermeerden zijn voetbalopleiding kreeg, heeft de Angolese interesse te danken aan de belangrijke rol die hij bij HHC Hardenberg inneemt. Zo scoorde de robuuste verdediger afgelopen weekend met een kopbal uit een corner nog een belangrijk doelpunt in de competitiewedstrijd tegen ACV, door de Hardenbergers uiteindelijk met 3-0 gewonnen. De goal ging in zijn geboorteland viraal, met als gevolg dat Fatima op één dag 5000 volgverzoeken kreeg. De goede prestaties van Fatima zijn ook de keuzeheren van de Angolese voetbalbond niet ontgaan en een uitnodiging om binnenkort het Afrikaanse land in het nationale team te vertegenwoordigen ligt dan ook voor de hand. Intussen werkt Fatima gewoon hard door in zijn sportschool waar hij verschillende profvoetballers sterker maakt.

 

Lees verder