Warming-up Derde Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,SV Meerssen is testcase”

Twee gespeeld en puntloos en dus op de laatste plaats is niet de ambitie van Quick. Er wordt gebouwd aan een nieuw en jong elftal, dat weer series gaat meedoen. Tegen SteDoCo werd een verdiend punt in de blessuretijd ‘verloren’. Komende zondag om 14.00 uur kunnen tegen het eveneens puntloze SV Meerssen de eerste drie punten worden bijgeschreven.

Tekst: Pieter Donath

SV Meerssen uit Limburg werd vorig seizoen kampioen in de Vierde Divisie en speelt in een dorp met ongeveer 7500 inwoners. De eerste twee wedstrijden tegen UNA en Sportlust ’46 werden met 3-1 verloren dat, volgens de wedstrijdverslagen, mede kwam door de vele blessures.

Na de grote nederlaag tegen HSV Hoek en de goede tegenstand tegen ‘titelkandidaat’ SteDoCo is bij Quick een opgaande lijn zichtbaar. Nog niet qua resultaat, maar de gelijke stand vasthouden tot de blessuretijd geeft aan dat er gestreden is voor de punten. Trainer Paul van der Zwaan (foto) is teleurgesteld over het resultaat, maar tevreden over de inzet en hoopt dat dit ook komende zondag wordt gebracht.

Welk gevoel overheerst na SteDoCo; het late tegen doelpunt of de goede strijd voor een punt?

,,Uiteraard overheerst diepe teleurstelling na de tegengoal in de 94e min, waardoor met 2-1 verloren werd, maar de manier waarop deze jonge onervaren groep de strijd is aangegaan daar in Hoornaar is bewonderingswaardig geweest. Met volle overgave en fysiek ook alles gevend. Dan is het wel heel zuur. Deze groep had alleen op basis van haar wilskracht en mentaliteit een punt verdiend. Natuurlijk was het puur verdedigen de tweede helft. Voetballend moeten we ook nog stappen maken, maar ik geef een groot compliment aan de jongens. Wel heb ik aangegeven dat als we dit niet iedere week kunnen opbrengen we een probleem hebben. Eerst een vechtmachine worden, daarna pas weer een geolied lopend motortje zijn. Deze week hebben ze laten zien dat goed te begrijpen, er is hard en goed getraind.”

Hoe schat je de kans op goed resultaat in tegen SV Meerssen en wat kunnen de toeschouwers verwachten van Quick?

“SV Meerssen komende zondag is de volgende testcase voor ons. Ieder moment van verslapping is op dit niveau fataal. Concentratie, mind set, onderlinge acceptatie, collectiviteit en bereidheid tot het gaatje te gaan, zijn ingrediënten die zondag allemaal weer optimaal zullen moeten zijn om resultaat te behalen. Ik ben ervan overtuigd, ook gebaseerd op afgelopen week, dat deze groep, ondanks nog een aantal blessures (Sango, Dante, Augustas, Lenneart, Erben) dit kan en gaat opbrengen. Het vertrekpunt is passie en strijd en ik weet dat er dan kwalitatief voetballend ook voldoende in de ploeg zit. We hopen dat de supporters ons zullen komen steunen, dat helpt en verdient deze mooie jonge ploeg ook.”

Lees verder