Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Ranglijst wordt pas later belangrijk”

Scheveningen stond in de eerste wedstrijd, thuis tegen Spakenburg, onverdiend met lege handen. In het tweede duel kreeg de formatie van trainer John Blok (foto) een oorwassing van Quick Boys (5-1), al was de nederlaag wel te geflatteerd. Zaterdag, op Houtrust, nieuwe kansen, dan komt GVVV uit Veenendaal op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Voor Blok was het op Nieuw-Zuid vorige week zaterdag geen fijne middag. ,,Ik kijk niet met heel veel genoegen terug”, bekent de Scheveningen-trainer. ,,De eerste helft was niet best van onze kant, maar Quick Boys was ook erg slordig. Met een doelpunt achterstand de rust in was dan oké geweest, maar vlak voor rust maken we twee flinke persoonlijke fouten. De uitgangssituatie om een goed resultaat te halen werd daardoor een stuk lastiger. Door de goede start na rust was het verschil al heel snel weer twee en was het gezien het spelbeeld eigenlijk wachten op de 3-2. Helaas viel die niet en na de wissels bij Quick Boys nam ons overwicht weer wat af. Nadat we er verdedigend weer niet best uitzagen, en de 4-1 viel, was het eigenlijk gespeeld. Ondanks dat creëerden we nog diverse kansen om in ieder geval de score draaglijker te maken, maar het was eigenlijk steeds net niet.”

Tweede helft

Een uitslag, die inderdaad geflatteerd was, maar daar koop je als trainer weinig voor. Blok: ,,Het enige waar we wat mee kunnen is het antwoord dat we de tweede helft hebben gegeven. We verliezen de wedstrijd in de eerste helft, maar ik heb de tweede helft een veel beter Scheveningen gezien. We hebben het in de rust met een wissel en een positiewissel binnen de ploeg iets anders neergezet, maar meer ook niet. Het strijdplan was hetzelfde alleen de uitvoering was veel beter. Als je het niet gezamenlijk doet en zorgt dat de organisatie op orde is, kun je bijna nooit in de duels komen en ziet dat er slecht uit. De tweede helft deden we dat beter.”

Grootmachten

Scheveningen nu twee gespeeld, nul punten. Wat merkte hij deze week aan de groep? Blok: ,,Niets anders dan normaal. Buiten nog dat we in een fase zitten waarin we flink wat spelers missen en spelers pas net weer bij de groep zijn, hebben we tegen twee grootmachten in het amateurvoetbal gespeeld. Qua organisatie en mogelijkheden zit daar een wereld van verschil tussen. Die wedstrijden kun je dus verliezen, dus waarom zouden dingen ineens anders moeten zijn?”

Zaterdag komt GVVV op bezoek, dat speelde tweemaal, wacht dus ook nog op de eerste zege. Maar Scheveningen gaat voor eigen aanhang ook voor een driepunter. Blok: ,,Winst is altijd gewenst, maar aansluiten klinkt wel vreemd na twee wedstrijden. Volgens mij wordt er in verslagen ieder jaar na een paar wedstrijden weer naar de ranglijst gewezen en blijkt dat aan het einde van de rit weer erg voorbarig geweest. We moeten gewoon proberen iedere wedstrijd te winnen en die ranglijst wordt pas later belangrijk.” En daarmee zegt de Scheveningen-trainer de juiste woorden, kijkend naar het verleden.

Blikvangers

En over GVVV zegt hij: ,,GVVV is weliswaar een promovendus, maar is slechts één jaar weggeweest. Knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, maar het zegt ook iets over hun beleid en mogelijkheden. Vooral voorin heeft GVVV met Burgering en Leroy George twee blikvangers. Daarnaast hebben ze met Barry Maguirte en Taoufik Adnanne ook op het middenveld en achterin veel routine. Ik verwacht twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. We zullen vooral moeten oppassen voor de snelle omschakeling en spelhervattingen van GVVV.”

Lichtpuntje

Een lichtpuntje toch op het spelersvlak. ,,Ten opzichte van de vorige weken heeft alleen Robert van Koesveld deze week de volledige training hervat”, laat Blok weten. Om 14.30 uur gaat de bal zaterdag rollen op sportpark Houtrust.

Lees verder