ADO Den Haag huurt Gennaro Nigro

ADO Den Haag heeft een overeenstemming bereikt met Gennaro Nigro (foto). De 23-jarige Amerikaanse vleugelverdediger komt op huurbasis over van Real Salt Lake en trainde al enkele weken mee met de ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic. Nigro is medisch gekeurd en tekent zodoende op de laatste dag van de transferwindow een huurcontract tot het einde van het seizoen bij ADO Den Haag.

Gennaro Nigro startte zijn voetbalcarrière bij de New York Red Bulls Academy. Naast zijn Amerikaanse nationaliteit is Nigro eveneens in het bezit van een Italiaans paspoort, waardoor de overstap naar een Italiaanse jeugdopleiding voor de hand lag. Na twee seizoenen in de O19 van AS Roma maakte Nigro in 2021 een transfer naar het Italiaanse Potenza, waar hij eveneens twee seizoenen actief was. Sinds vorige zomer maakt Gennaro Nigro deel uit van de Amerikaanse voetbalclub Real Salt Lake.

,,Gennaro traint al enkele weken bij ons mee. In deze periode hebben we een goed beeld van hem gekregen en heeft hij bewezen het niveau aan te kunnen. We waren nog op zoek naar een vleugelverdediger. Met Gennaro hebben we een speler aan de selectie toegevoegd die zowel op de linker-, als rechterflank uit de voeten kan”, aldus technisch directeur Joris Mathijsen. Gennaro Nigro over zijn eerste weken in Den Haag: ,,Vanaf het eerste moment voelde ik mij welkom bij ADO Den Haag. De afgelopen weken zijn mij dan ook goed bevallen. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijzelf hier verder te ontwikkelen en zal deze met beide handen aangrijpen.”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder