Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Benieuwd naar doortrekken goede lijn”

In een zeer boeiende wedstrijd won RKAVV van het sterke vv Smitshoek. Een goede start met de nieuwe trainer Peter Klomp (foto). Komende zondag is de derby tegen het Westlandia van de vorige trainer Maurizio Ceccucci, dat verloor van sv Poortugaal. Toevallig de vorige club van de huidige RKAVV-trainer.

Tekst: Pieter Donath

De wedstrijd op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk is onder meer belangrijk om de krachtsverhoudingen in de Vierde Divisie B te kunnen zien. Eerder zei Peter Klomp dat er geen zwakke broeder tussen zit en dat er elke week verrassende uitslagen te zien zullen zijn. De vele regioderby’s tegen DSO, HBS, FC ’s-Gravenzande zijn aantrekkelijke affiches en vormen volgens hem een geweldige poule. Komende tegenstander Westlandia verloor de eerste wedstrijd met 2-1 van sv Poortugaal. Maurizio Ceccucci en zijn spelers zullen zeer gebrand zijn op een overwinning, dus wacht RKAVV een zware ‘klus’. De winst met 1-0 tegen vv Smitshoek heeft RKAVV veel vertrouwen gegeven. Trainer Peter Klomp is tot nu toe tevreden, maar er moeten nog stappen worden gezet.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Smitshoek?

,,Uiteraard tevreden over de uitslag tegen een ervaren en goed voetballende tegenstander. In zo’n wedstrijd waarin de verschillen klein zijn gaat het erom dat je scherp bent op bepaalde momenten. Ik denk dat wij daar beter mee om zijn gegaan. Daarnaast zaten wij goed in de teamtaken en waren de spelers bereid om voor elkaar en voor het resultaat te strijden.”

Westlandia verloor van jouw vorige club. Wat zegt dat over sterkte Westlandia?

,,sv Poortugaal is een goed team en ik heb begrepen dat ook in die wedstrijd de verschillen klein waren. Westlandia heeft lang en goed in de wedstrijd gezeten dan heeft dat team dus ook de kwaliteiten om goed mee te draaien in deze competitie.”

Wat verwacht je van de derby tegen Westlandia?

,,Deze twee teams spelen al jaren op een goed niveau tegen elkaar en het zijn vaak ook aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek geweest. Het publiek kan rekenen op twee hardwerkende teams die met goede voetbalmomenten gaan proberen deze wedstrijd te winnen. Ik ben echt heel benieuwd of mijn team de goede lijn door kan trekken.”

Maakt RKAVV de gewenste stappen?

,,In de eerste weken is de basis gelegd voor een fit en fysiek sterk team. Ook is de basis gelegd over de wijze van aanvallen, verdedigen en de spelhervattingen. Het finetunen moet echter nog wel plaatsvinden en ook in relatie staan tot de kwaliteiten van de komende tegenstander. Daar zijn we ook deze week weer veel mee bezig geweest, maar we zijn er wat dat betreft nog niet!”

Lees verder