Beker Groep 3 Poule 1-9: FC Zoetermeer verliest in doelpuntenfestijn, dikke zege SEV

GDA liet Toofan alle hoeken van het veld zien. FC Zoetermeer scoorde vier keer, maar stapte toch met een nederlaag van het veld. Quick Steps was duidelijk de mindere van Vredenburch en SEV deed goede zaken in het uitduel bij Sporting Leiden.

Tekst: Roland van der Linden                |      Foto’s: Wil aan de Wiel

Groep 3 Poule 1

Maasdijk – GHVV’13

Op eigen veld keek Maasdijk bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan. De ploeg van trainer Dennis van den Steen kwam in de tweede helft nog terug tot 2-3 dankzij twee doelpunten van Nick van Vliet.

GDA – Toofan   

Al na drie minuten nam GDA de leiding door een ferme kopstoot van Frans Tetteroo, die boven Dennis Lubout uitkwam en de doelman van de gasten voor de eerste keer kansloos liet: 1-0. Na een half uur spelen werd Gökmen Coban onreglementair naar de grond gewerkt en benutte Noa Schoenmaker de toegekende strafschop: 2-0. Zeven minuten later scoorde Coban op aangeven van Jeroen Mantel zelf de 3-0. Na de rust was het weer snel raak voor GDA. Stephen de Ruiter prikte raak na een assist van Gökmen Coban. GDA liep daarna uit naar een 7-0 overwinning. Gökmen Coban en Bradley Schoemaker (2x) en Berry Heemskerk troffen doel.

Groep 3 Poule 3

Groeneweg – FC Zoetermeer

Zoetermeer begon erg slordig aan de bal en dit resulteerde ook in de negende minuut in de 1-0 voor Groeneweg. Direct daarna reageerde Zoetermeer met de 1-1 van Djamil El Messaoudi op aangeven van Brandon Zigo Tichem, die vervolgens de 1-2 voor zijn rekening nam. Met twee doelpunten bereikte Groeneweg de rust met een 3-2 voorsprong. Direct na de pauze viel de 4-2, waarna Jonas van den Hemel op aangeven van Brandon Zigo Tichem de 4-3 verzorgde. FC Zoetermeer ging meer risico’s nemen en gaf daardoor wat ruimte weg, waardoor Groeneweg de 5-3 binnenschoot vanuit de omschakeling. FC Zoetermeer deed via Emre Terlemis nog wat terug (5-4), maar het was niet voldoende.

Groep 3 Poule 6

Quick Steps – Vredenburch

Vlak voor de rust kwam Vredenburch op een 0-2 voorsprong door kort achter elkaar doelpunten van Brian Bianchi en Rico Deekman. In de tweede helft voerden Ener Nikocevic (2x) en Moncif Hakmaoui de score op naar 0-5. Vlak voor het eindsignaal redde Daina Ridderhof de eer van Quick Steps: 1-5.

sv Houtwijk – Warmunda

Op Sportpark Rijnveld kwam sv Houtwijk tot twee keer toe op voorsprong tegen de bezoekers. De 1-0 kwam op naam van Jessy Janse en de 2-1 werd gemaakt door Lorenzo Scheffer. Na de 2-2 kwam sv Houtwijk met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Scheffer. Warmuda liep weg naar een 2-4 voorsprong, maar zag sv Houtwijk toch nog op gelijke hoogte komen. Roy Hartman en Nick Sadi bepaalden de eindstand op 4-4.

Groep 3 Poule 9

Sporting Leiden – SEV

De Leidschendamse equipe van trainer Arjan Kortleven boekte een fraaie 1-4 overwinning op Sporting Leiden. Ritchie Vermeulen en Dylan van Dyk schoten SEV naar een 0-2 stand, maar nog voor de rust kwam de thuisploeg terug tot 1-2. In de tweede helft stelden Rachid Haynes en Tommy van den Berg de zege definitief veilig voor de bezoekers: 1-4.

Haagse Hout – ODB

Op het Vlamenburg hielden de teams elkaar zowel bij rust (1-1) als bij het eindsignaal in evenwicht. In de eerste helft scoorde Micky Debresiyon voor Haagse Hout en na de thee was Volkan Tekten verantwoordelijk voor het doelpunt van Haagse Hout: 2-2.

Lees verder