Beker Groep 2 Poule 1-6: Concordia, Lyra en PGS/Vogel stellen teleur

In de strijd om de KNVB-districtsbeker stonden Concordia, Lyra en PGS/Vogel met lege handen. Blauw Zwart, Ariston’80 en DWO sloten af met een gelijkspel, terwijl BSC’68 met duidelijke cijfers in Rotterdam het duel bij VOC 2 in haar voordeel besliste.

Tekst: Peter Petit         |     Foto’s: Hans Wüstefeld

Groep 2 Poule 1

Excelsior’20 – Concordia

Concordia keek in Schiedam bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze zag de ploeg van trainer Wesley Zandstra geen kans iets terug te doen. Excelsior’20 maakte de ellende groter door de 3-0 aan te tekenen. Bij deze stand klonk ook het eindsignaal.

Groep 2 Poule 2

Lyra – Charlois sv 

Het was de thuisploeg die in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een treffer van Dyon Lemckert. Nog voor de rust kwamen de Rotterdammers van Charlois langszij: 1-1. In de tweede helft nam sv Charlois afstand van de thuisclub door doelpunten in de 53e en 75e minuut: 1-3.

ASC – PGS/Vogel

De eindstand was reeds bij de rust bereikt. Er was in de eerste helft sprake van een totale off-day van kersverse derdeklasser PGS/Vogel, tegen een veel sterker ASC. In de tweede helft was er zeker sprake van een herstel bij de Ockenburgh-bewoners van trainer Vita Lorente, maar niet voldoende om terug in de wedstrijd te komen. De nederlaag tegen ASC was het eerste verlies in de voorbereiding op de competitie voor PGS/Vogel.

Groep 2 Poule 3

Lugdunum – Blauw Zwart

Bij een 1-0 achterstand kwam Blauw Zwart terug via de gelijkmaker van Calvin de Jong. Die 1-1 was tevens de ruststand. De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de gasten keken al tegen een 2-1 achterstand aan. Het was wederom Calvin de Jong die met zijn tweede treffer ervoor zorgde dat zijn team nog een punt overhield aan het duel: 2-2.

Groep 2 Poule 5

Antibarbari 2 – Ariston’80 

Ariston’80 moest in Rotterdam aantreden tegen het tweede team van Antibarbari. Na een 1-0 achterstand schoten Kasper Vankan, Jorge Bonekamp en Maarten van Nistelrooy de Delftse studenten in blessuretijd naar een 1-3 voorsprong. In blessuretijd was Antibarbari twee keer trefzeker waardoor het duel in 3-3 eindigde.

Groep 2 Poule 6

Victoria’04 – DWO

Een spannend en vooral doelpuntrijk duel, dat geen winnaar kende. Na de openingsscore van Victoria’04 bracht Kael Zulu beide partijen op gelijke hoogte, na een mooie steekbal van Genaro Rosalia. Diezelfde Rosalia scoorde de 1-2 na goed doorgaan van Annas. De Zoetermeerders moesten vervolgens drie tegendoelpunten incasseren: 4-2. Wederom Kael Zulu maakte er met zijn tweede doelpunt, een kopbal uit een corner, weer een echte wedstrijd van: 4-3. In de 72e minuut kwam DWO op 4-4. Wederom na een mooie steekbal, ditmaal van Nick Wijsman, schoot Calvin Urgert de verdiende gelijkmaker binnen.

VOC 2 – BSC’68

BSC’68 was veel beter dan de thuisploeg. Een fel begin met veel druk, leidde tot de 0-1 met als maker van het doelpunt Joep van Straalen. Na een zware overtreding in het strafschopgebied met een penalty als gevolg bracht Lijon Korving de score op 0-2. Joep van Straalen maakte zijn tweede doelpunt na het onderscheppen van een terugspeelbal en dat betekende een ruststand van 0-3. Voor BSC’68 reden genoeg om vier wissels in te brengen, spelers uit de eigen jeugd. Na een fout van de doelman van BSC’68, die zijn doel te snel verliet, maakte VOC 2 de eretreffer. De 16-jarige Romé Thies bepaalde de eindstand op 1-5.

 

Lees verder