Beker Groep 2 Poule 7-12: Laakkwartier krijgt pak slaag van ESTO, Wilhelmus gaat thuis onderuit tegen Slikkerveer

De ‘slag om Houtrust’, de wedstrijd tussen sv Duindorp en en Scheveningen 2, eindigde in een zege voor de gastheren, Graaf Willem II VAC kwam met aantrekkelijk voetbal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen TAVV, Wilhelmus ging onderuit bij Slikkerveer. HMSH moest in een doelpuntrijk treffen het onderspit delven tegen Altior.

Tekst: Peter Petit

Groep 2 Poule 7

HVC’10 – DoCos

HVC’10 keek op sportpark De Rondgang bij rust tegen het bezoekende DoCoS tegen een 1-2 achterstand aan. In de tweede helft wisten de Hoekenaren de bakens te verzetten. De Leidse club scoorde nog eenmaal, maar HVC’10 wist nog tweemaal het vijandelijke net te vinden. Voor HVC’10 schoten met scherp Dave Kram (2x) en Jorno Reurink.

Duindorp sv – Scheveningen 2

Deze wedstrijd kende een ruststand van 1-1. De maker van het doelpunt aan de kant van Duindorp sv was Francesco Fens. Uiteindelijk was het de thuisclub die de eerste officiële wedstrijd voor de beker, ‘de slag om Houtrust, met 3-1 won. Riley Mesters bracht in de twintigste minuut beide partijen nog op gelijke hoogte, maar uiteindelijk ging de winst toch naar de Duindorpers.

Groep 2 Poule 9

TAVV – Graaf Willem II VAC

Graaf Willem II VAC speelde uit tegen TAVV een aantrekkelijk duel, waarin beide teams wilden voetballen. Jacky Adams bracht beide ploegen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, nadat de thuisploeg de score had geopend. Zodoende kon trainer Jan de Jong jr. met zijn team één punt meenemen naar de Roggewoning.

Groep 2 Poule 10

Laakkwartier – ESTO

Voor Laakkwartier is de bekerstrijd niet goed begonnen. De thuisploeg was aan de Jan van Beersstraat geen partij voor een veel sterker ESTO, dat beide helften drie keer het net deed bollen en dus met een half dozijn treffers afsloot: 0-6.

Groep 2 Poule 11

Wilhelmus – Slikkerveer

Wilhelmus moest twee doelpunten in de eerste helft incasseren. Na de doelwisseling zag de ploeg van de nieuwe trainer Jan Linkerhof (foto) geen kans iets terug te doen. De ruststand werd dus ook de eindstand, want ook Slikkerveer hield het bij twee treffers.

Groep 2 Poule 12

Naaldwijk – CKC 

Naaldwijk weet geen punten over te houden aan deze eerste bekerwedstrijd thuis tegen CKC, dat de thuisploeg met 1-2 wist te verslaan. De ruststand was 1-1 en de Naaldwijkse schutter was Tim van der Wel.

HMSH – Altior

Een teleurstellende uitslag voor HMSH, dat met een 1-2 achterstand aan de thee begon. De maker van het doelpunt voor rust voor HMSH was Rodensio Frederik. Pal na rust gaf Hamza Chikhi de thuisploeg weer hoop: 2-2. Na de 3-2 door wederom Rodensio Frederik leek zelfs een zege voor de thuisploeg nog in het verschiet, maar na de 3-3 – een eigen doelpunt van Serkan Kilic – leek een remise het hoogst haalbare voor HMSH. Extra zuur was het dan ook dat Altior in de slotminuten alsnog de drie punten mee naar huis nam (3-4), HMSH met lege handen achterlatend.

 

 

Lees verder