Beker Groep 1 Poule 13: FC Skillz wint strijd der kampioenen van Sparta AV

FC Skillz, kampioen uit de tweede klasse E ging voor haar eerste bekerwedstrijd op bezoek bij de kampioen uit de tweede klasse F van vorig seizoen, Sparta (AV). Er ontspon zich een waar ‘bekergevecht’ op het Sportcomplex Nieuw Terbregge, dat FC Skillz in haar voordeel besliste door met 5-3 te winnen.

Tekst: Terry Konings

De equipe, onder leiding van oefenmeester Oussama Bekkaoui (foto), kende een voortvarend begin van de wedstrijd, want al na zeventien minuten werd er door de leidsman naar de middenstip gewezen. Het was de creatieve Mo Ouarakki, die zijn officiële debuut voor FC Skillz meteen mocht beklinken met een doelpunt: 0-1. Vier minuten na het eerste doelpunt stond ook de 0-2 op het scorebord. Joci Chantre mocht aantekenen voor ook zijn eerste doelpunt in het blauwe shirt van FC Skillz.

Sleutelrol

Wat de amateurs van Sparta tegenover de (begin)storm van FC Skillz zette, was veelal om de bal lang te spelen op lopende spelers vanuit het middenveld. Dit om toch het Haagse voetbal in zekere zin te ontregelen, ware het niet dat Bart Fumuyala een sleutelrol speelde in het doorzien van deze Rotterdamse opvatting. De 23-jarige Fumuyala heeft – met zijn relatief jonge leeftijd – al wat buitenlandse avonturen op zijn naam staan met clubs uit Slowakije en Kroatië. Zo is hij is onlangs overgekomen van het Roemeense Viitorul Daesti.

In de 35e minuut schoot routinier Djurandy Swedo de 3-0 achter doelman Kevin Jumulet en het slotakkoord in de eerste helft kwam op naam van Joci Chantre, die zijn tweede van de middag maakte: 0-4.

Eer

In de tweede helft deden de spelers van Sparta hun naam eer aan, want ze vochten zich als ouderwetse Spartanen volledig terug in de wedstrijd. Binnen tien minuten was het immers al 2-4, daar Sparta haar kans schoon zag om zich volledig in de wedstrijd te spelen. Deze kans kwam er in de 67e minuut, want met een wonderschone kopgoal kwam Sparta AV zelfs terug tot een score van 3-4. Met het nipte verschil was het voor de Rotterdammers, pompen of verzuipen en was het vooral de vraag óf en hoelang de Hagenezen stand zouden houden. Met kunst- en vliegwerk, maar vooral vanuit voetbal vonden de Hagenezen het antwoord hierop. Luttele minuten voor tijd maakte wederom een debutant, Mohamed Mohamadi, namelijk de 3-5 in het voordeel van FC Skillz en schoot daarmee alle Rotterdamse hoop op een gelijkmaker aan diggelen. Hiermee schoot Mohamadi de ‘Haagse’ kampioen naar de winst in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen.

Lees verder