Beker Groep 1 Poule 12: sv Honselersdijk blijft baas over Zuidland

Met trainer Pim van der Hoorn als opvolger van de vertrokken André Lourens op de bank, begon eersteklasser sv Honselersdijk zaterdagmiddag aan het KNVB-bekertoernooi. De oranjehemden versloegen op sportpark De Strijphorst het eveneens in de eerste klasse uitkomende Zuidland met miniem verschil: 1-0.

Tekst: Hans Kulk      |      Foto’s: Koos Ophorst

In groep 1, poule 12, is sv Honselersdijk de enige eersteklasser. Zuidland, Hellevoetsluis en CION acteren namelijk in de tweede klasse. Voor Pim van der Hoorn en consorten zou het dus een koud kunstje moeten worden om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken.

Het eerste duel met Zuidland leverde de oranjehemden een overwinning op, maar echt gemakkelijk kwam deze niet tot stand. Pas in de 73e minuut wist Tom van Veen het net van de tegenstander te vinden: 1-0. Bij die ene treffer bleef het ook, maar hoe je het ook wendt of keert, het blijven drie punten.

Komend weekend gaat sv Honselersdijk op bezoek bij Hellevoetsluis, dat CION met 4-2 versloeg. Een niet te onderschatten tegenstander. Daar zal Van der Hoorn ook richting zijn selectie op hameren. Wellicht wordt het bloed, zweet en tranen in Hellevoetsluis, maar als er gewonnen wordt is de tweede ronde van de beker heel erg dichtbij.

Lees verder