Beker Groep 1 Poule 11: Die Haghe schuift VFC (zo) met gemak opzij

Op een zonovergoten en warm sportpark Ockenburgh trad Die Haghe in de eerste bekerwedstrijd aan tegen het in de tweede klasse uitkomende zondagteam van het Vlaardingse V.F.C. Het werd een leuke en vlotte wedstrijd, waarin Die Haghe na een prima eerste helft vrij gemakkelijk spelend met 4-1 won.

Tekst: Wim van de Graaf         |    Foto’s: HMA-Fotografie

Nadat de gastheer witte voetbalbroeken had uitgeleend aan de tegenstander (foutje van de Vlaardingse materiaalman) kon de wedstrijd onder leiding van arbiter Giovanni Jaggan van start gaan. Het was Die Haghe, dat van meet af aan de boventoon voerde en fris en fruitig combineerde dat het een lieve lust was. Het team van trainer Marcel Koning oogde scherp en de passing was goed verzorgd. Die Haghe kreeg binnen de eerste vier minuten al vijf hoekschoppen toegewezen, die nog zonder resultaat bleven. Wel had Roy van der Ven nog een mooie boogbal losgelaten, die prima werd gered door doelman Danick Priester van VFC.

Mike de Graaf schoot na acht minuten en na een prima pass van Peter de Kleer nog naast, maar na hoekschop nummer dertien in de 22e minuut beloonde Leroy Klootwijk zijn team door na een opgezette aanval fraai te scoren: 1-0. Zes minuten later was er een goed lopende aanval van Die Haghe, waarbij Roy van der Ven knap Peter de Kleer in staat stelde om het net voor de tweede maal te doen bollen: 2-0.  Nog was voor de rust de koek niet op toen Jesse Bakker een voorzet schitterend tegendraads binnenkopte en daarmee de stand op 3-0 bracht. Alweer twee minuten later de kans op de 4-0 van Peter de Kleer, maar hij lobde weliswaar de bal over de doelman van VFC, maar ook net over het doel. Vlak voor rust kreeg ook Roy van der Ven een goede kopkans, maar de van dichtbij ingekopte bal werd met een katachtige reflex van doelman Priester uit het Vlaardingse doel gehouden. Zo werd de rust met een 3-0 voorsprong aangevangen, waar het gerust het dubbele aantal doelpunten voor de thuisploeg had kunnen zijn.

Na rust bleven bij Die Haghe Blnd Ahmed en Roy van der Ven in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Desley Koegler en Tony Bergsma. Er was in het eerste deel van de tweede helft weinig reuring. Na een uur spelen deed VFC wat terug. Bij een sporadische aanval belandde de bal na matig verdedigingswerk zomaar achter doelman Jordi Haneveld: 3-1. Hierop wisselde trainer Marcel Koning opnieuw. Sander de Jong en Alvin Kimu Ngoy moesten het veld ruimen voor Markas Krisenel en Kevin Badmus. Jesse Bakker had weer een goede doelpoging van dichtbij met het hoofd, maar de VFC-goalie redde knap op de doellijn. Na een pittige overtreding van een Vlaardinger op Junior Nelson moest de laatste zich laten vervangen door Moaaz Elnahas. De dader kreeg van de onzichtbare (dus prima leidende) arbiter terecht de gele kaart voorgehouden in deze verder sportieve bekerwedstrijd.

Het spelpeil zakte in de tweede helft, deels door de warmte en deels door vermoeidheid bij beide teams, verder in totdat een prima aanval van Die Haghe via Jesse Halsema weer bij Peter de Kleer eindigde, die knap zijn tweede en Die Haghe’s vierde doelpunt tegen de touwen schoot: 4-1. Zo werd het een terechte overwinning van Die Haghe na een leuke “oefenwedstrijd” tegen een dito tegenstander. Volgende week gaat Die Haghe op bezoek bij ex-competitiegenoot HVV, dat thans in de tweede klasse uitkomt. Aanvang bij de Kroonleeuwen op de Diepput is om 15.30 uur.

Lees verder