Beker groep 1 Poule 10: Forum Sport te sterk voor Olympia

Ook voor Forum Sport stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was het roemruchte Olympia uit Gouda. Deze club, opgericht in 1886, is bijna 140 jaar oud en is daarmee één van de oudste clubs in Nederland. Het eerste elftal van Olympia komt nu uit in de tweede klasse.

Tekst: Jean Nederlof

Voor de technische staf van Forum Sport opnieuw een prima gelegenheid om te zien hoe het elftal uit de oefenperiode is gekomen. In een verrassende 5-3-2 opstelling, trainer Bas Steffens (foto) wil deze variant ook dit seizoen gaan toepassen, werd Olympia de eerste twintig minuten volledig onder de voet gelopen. Twee mooie doelpunten van Jano Vanderbos in de vijfde en twaalfde minuut waren het resultaat. De score had nog verder kunnen oplopen, maar de 19-jarige Olympia-keeper Ingmar Bogers liet zien over veel talent te beschikken.

Na de eerste twintig minuten nam Forum Sport wat gas terug en kwam Olympia wat meer in de wedstrijd. En in plaats van de 3-0 voor Forum Sport scoorde Olympia na even meer dan een half uur tegen. Lion van de Velde schoot de bal hard, van links buiten het strafschopgebied, in de verre hoek achter keeper Bas Tanis: 2-1.

Haitam el Marid

Trainer Bas Steffens ging na de rust wisselen en bracht in totaal vijf wisselspelers in. Eén daarvan was Haitam el Marid, die vanwege een hardnekkige blessure ruim acht maanden afwezig was. En hij liet zien dat hij het elftal veel extra’s kan brengen met zijn techniek en creativiteit. Forum Sport oogde in de tweede helft wat frisser, schakelde om naar 4-3-3 en speelde veel op de helft van Olympia.

Doeltreffend

Het was de ingevallen linkerspits Eduardo Saurwalt die twee keer doeltreffend uithaalde in de 70e en 79e minuut: 4-1. Vlak voor tijd kwam Olympia nog op 4-2 door een doelpunt van Laurens Bogaard. Een verdiende overwinning voor Forum Sport dat bij vlagen goed voetbal liet zien. Volgende week de bekerwedstrijd uit tegen Hilligersberg, dat haar eerste bekerwedstrijd van de Zwervers verloor.

 

 

Lees verder