Beker Groep 1 Poule 5: RKDEO komt voor eigen publiek niet langs DONK

RKDEO begon de bekerstrijd toch een beetje teleurstellend. Het team van trainer Wesley Epskamp kwam, na lang op achterstand te hebben gestaan, op een 1-1 gelijkspel. Kansen op meer waren er wel, maar het vizier stond niet altijd even scherp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO startte goed en kreeg ook de eerste kans in dit duel. Na een voorzet van Izzy Rosini kwam de bal voor het doel bij Lando van Duijn, die echter geblokt werd, waardoor hij niet kon scoren. Wel raakte hij bij die actie geblesseerd. Dezelfde Lando van Duijn kreeg na een dik half uur spelen weer een mogelijkheid. Op de rand van het strafschopgebied kapte hij de bal, maar weer werd zijn inzet geblokt.

Zeven minuten voor rust nog een kans voor de thuisploeg om aan de leiding te komen. Na een voorzet van Izzy Rosini ging de bal aanvankelijk voorlangs, maar werd aan de andere kant opgevangen door Irian Boeschoten. Die vervolgens teruglegde op Youni de Bruin. Bij zijn schot op doel probeerde Olaf Kramer nog met een hakje te scoren, maar de bal belandde tegen de paal.

Na rust viel al snel een treffer, maar niet voor de Nootdorpers. Na zes minuten kwam DONK via Jordy de Jong op 0-1. Zeven minuten later kwam RKDEO bijna op 1-1, maar na een voorzet van Youni de Bruin kwam Sven van Noppen net een teenlengte tekort om doeltreffend te kunnen zijn. Die 1-1 viel dan toch een kwartier voor tijd. Op aangeven van Achraf el Jaouhari wist Tomas Prieto de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen te schieten: 1-1.

Een overwinning op de Goudse ploeg had er voor RKDEO in de slotfase nog in gezeten. Na terugleggen van Andy Sarpong schoot Youni de Bruin vanaf de hoek van de zestien de bal net over de kruising en drie minuten voor tijd was er nog een schotje van Jazz Vermeer met de buitenkant van de wreef, maar de bal verdween in handen van DONK-doelman Bas van der Eem. Het bleef derhalve bij 1-1.

 

Lees verder