Beker groep 1 Poule 2: SVC’08 doet zichzelf tekort uit tegen Verburch

Op een schitterend gelegen kunstgrasveld onder een heerlijk zomerzonnetje werd gestart met de competitie om de KNVB-districtsbeker. Verburch en SVC’08, beide uitkomend in de tweede klasse, begonnen hun reeks in Poeldijk en de poulegenoten Spijkenisse en TAC’90, beide eersteklasser, trapten af in Spijkenisse.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De eerste tien minuten hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht. Het spel golfde op en neer zonder dat zich echte doelkansen voordeden. In de dertiende minuut werd de bal vanaf de linkerflank van Verburch voor het doel gebracht. De vrijstaande Miquel van Dijk kopte de bal achter doelman Joshua Roos en bracht de stand op 1-0. Hiermee werd de wedstrijd duidelijk opengebroken. SVC’08 nam het heft in handen en de eerste waarschuwing kwam in de vijftiende minuut. Een voorzet van Thomas Hughes leverde een kans op voor Youssef Massaoudi, maar in plaats van simpel te koppen probeerde hij de bal met een te hoog opgeheven been in te schieten.

Na de drinkpauze kwam SVC’08 echt los. Het heerste op het middenveld met Jersylee Riley als balvaste spelverdediger en Jordy de Bruin en Matthew Boelhouwer als diepgaande spelers. De kansen stapelden zich op voor SVC’08. In de vijfentwintigste minuut een kopkans voor de opgekomen linksback Coen Soonieus, twee minuten later gevolgd door een voorzet van Thomas Hughes op Youssef Massaoudi, die de bal terugkopte op de inkomende Jordy de Bruin, die – gehinderd door de uitkomende keeper Tony Zuyderwijk – de bal van dichtbij overschoot. Een minuut later was het Patrick Bos die met een hard schot door een mêlee van spelers de uitstekende keeper Zuyderwijk op zijn pad vond. Hoewel SVC’08 het overwicht hield was het met de kansenregen afgelopen tot de veertigste minuut. Het was opnieuw Coen Soonieus, die inkopte maar ditmaal de bal op de paal af zag ketsen. Verburch mocht dus nog met een voorsprong gaan rusten.

Gezien het spelbeeld moest SVC’08 de wedstrijd in de tweede helft wel naar zich toe kunnen trekken. Maar waar het genoeg kansen wist te creëren wilde de bevrijdende gelijkmaker maar niet vallen. In de vijftigste minuut bracht Jordy de Bruin de bal net binnen het strafschopgebied knap onder controle, maar miste de kracht om de bal genoeg vaart mee te geven, waardoor keeper Zuyderwijk ter nauwer nood kon redden. Vijf minuten later schoot Thomas Hughes de bal direct uit de lucht net naast. Waarna Coen Soonieus de bal in dezelfde minuut gevaarlijk inkopte. In de zestigste minuut knalde Thomas Hughes de bal op de kruising. De bal wilde er echter niet in voor SVC’08.

De in de tweede helft ingebrachte Jermey Keus en Norvin Mercera brachten meer snelheid en beweging in de voorhoede en de achterhoede van Verburch kraakte. Verburch kwam er nog nauwelijks uit, maar SVC’08 wist de trekker niet over te halen. Een onverdiende nederlaag hing tot de negentigste minuut in de lucht. Maar op de valreep wist Jermey Geus SVC’08 nog naast Verburch te brengen. Hij reageerde alert op een dieptepass en hoewel de Poeldijkse assistent-scheidsrechter zijn ploeg met een vlagsignaal wilde redden, liet de op één lijn staande scheidsrechter Danny Kaijen zich niet foppen en mocht Jermey Geus doorspelen en scoren: 1-1. Zo realiseerde SVC’08 toch nog een meer dan verdiend gelijkspel en mocht Verburch het behaalde punt koesteren.

Lees verder