Beker Groep 1 Poule 2: TAC’90 ruim onderuit bij Spijkenisse

Het eerste bekerduel van TAC’90 is op een fiasco uitgelopen. In en tegen mede eersteklasser Spijkenisse kreeg de ploeg van Arie van der Padt (foto) met maar liefst 5-0 klop, al was dat volgens de trainer van de fusieclub wel geflatteerd.

Tekst: Hans Kulk

De eerste helft ging volgens Van der Padt in Spijkenisse gelijk op. Zijn ploeg deed goed mee, maar kwam vlak voor rust toch op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Julièn Gret. Direct na de pauze werd deze score verdubbeld door een benutte strafschop van Jeffrey Duijnstee: 2-0. TAC’90 aangeslagen? Geenzins. Op zoek naar de 2-1 raakten de bezoekers onder andere de paal, maar de treffer viel tot afgrijzen van Van der Padt aan de andere kant. Rowdy Rijsdijk schoot Spijkenisse naar een 3-0 voorsprong.  Die klap kwam de fusieclub niet meer te boven. TAC’90 hees de witte vlag en zag de thuisclub door treffers van Julièn Gret en Jeffrey Duijnstee zelfs nog uitlopen tot 5-0, al vond Van der Padt dat achteraf wel geflatteerd.

Tweedeklassers

De resterende twee bekerduels speelt eersteklasser TAC’90 tegen tweedeklassers. Komend weekend komt Verburch op sportpark De Verlichting op bezoek, een week later gevolgd door een uitduel bij SVC’08. Verburch en SVC’08 speelden overigens gelijk tegen elkaar: 1-1.

Op 24 september start TAC’90 de competitie met een thuisduel tegen het gepromoveerde RKDEO. Arie van der Padt heeft derhalve nog twee weekenden om zijn ploeg op scherp te zetten, want een 5-0 nederlaag gaat je niet in de koude kleren zitten.

Lees verder