Vierde Divisie: DSO doet zichzelf te kort tegen ASWH

DSO heeft ook het tweede competitieduel in de Vierde Divisie B verloren. Op sportpark Bentwoud in Benthuizen ging de ploeg van nieuwbakken coach Dennis Olman nipt onderuit tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht: 1-2.

Tekst: Hans Kulk               |      Foto’s: Winfried Klos

Na de nipte 1-0 uitnederlaag bij Zwaluwen Vlaardingen, vorige week, snakte het naar de Vierde Divisie gepromoveerde DSO naar een overwinning in het thuisduel met ASWH. Onder leiding van trainer Dennis Olman, hij is de opvolger van Bert de Best, gingen de Zoetermeerders voortvarend van start. Koen Jongejan schoot de dominerende thuisploeg al binnen zeven minuten naar een 1-0 voorsprong.

Genieten dus op sportpark Bentwoud, al was die vreugde slechts van korte duur. Binnen het half uur hadden de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht de 1-0 achterstand namelijk ‘omgebouwd’ naar een 1-2 voorsprong. Beide treffers werden overigens gemaakt door Joshua Adney.

Na de pauze kwam er in deze stand geen verandering meer. Een oppermachtig DSO haalde van alles uit de spreekwoordelijke kast, maar wist ASWH-doelman Gerard van der Borst niet meer te passeren. In de toegekende blessuretijd waren de Zoetermeerders nog wel heel dicht bij de meer dan verdiende gelijkmaker. Nadat er tot tweemaal toe een inzet van Diederick Luydens van de lijn werd gehaald, schoot Ziad Mohamed tot ontzetting van de opgesprongen bank op de paal.

Geen 2-2 en dus ook geen punt voor Olman en consorten. Twee duels, nul punten. Je kunt er van alles over zeggen, maar dat zou niet terecht zijn. Een gepromoveerde ploeg zoals DSO moet nog acclimatiseren in de Vierde Divisie. Haar plek zien te vinden. Dat heeft tijd nodig.

Komend weekend gaat DSO op bezoek bij SC Feyenoord, dat FC ’s-Gravenzande met 1-3 versloeg. Dennis Olman en zijn ploeg zijn dus gewaarschuwd.

 

 

Lees verder