Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande met lege handen tegen SC Feyenoord

Wat tot het seizoen 2020-2021 nooit lukte, punten halen tegen SC Feyenoord, lukte vorig seizoen wel. Thuis werd met 4-2 gewonnen en uit werd gelijkgespeeld. Het is altijd een lastige tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Feyenoord verloor vorige week thuis nipt met 0-1 van HBS en FC ’s-Gravenzande wist in blessuretijd een 2-2 gelijkspel te behalen bij ASWH. Beide ploegen zouden ongetwijfeld goed voor de dag willen komen, dus alle ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd waren aanwezig. Het was in elk geval voor FC ’s-Gravenzande een weerzien met trainer Richard Elzinga, die nu bij SC Feyenoord onder contract staat.

Tekst: Jan Hoogenraad        |      Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de wedstrijd, een steekpasje van Twan van Meerten op Frank Broos werd door hem precies op maat voorgegeven op Roy van Beek, die vol kon uithalen en Feyenoord-doelman Stefan Kok kansloos liet in de vierde minuut: 1-0. Een minuut later had de voorsprong zomaar verdubbeld kunnen worden. In een scrimmage voor het Feyenoord-doel was geen van de ’s-Gravenzandse aanvallers in staat de bal binnen te schieten en maakte de verdediging van de Rotterdammers er nog een hoekschop van.

Voor Feyenoord was Junior Obiku dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door de ’s-Gravenzandse verdediging. Na een kwartier spelen was Angelo Zwirs tweemaal kansrijk op aangeven van Roy van Beek, maar wist het niet af te maken. In de achttiende minuut kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte. Na een snelle uitbraak van Feyenoord gaf Junior Obiku vanaf de linkerkant goed voor en Jeremy van Uunen (ex-Westlandia) kon de bal eenvoudig binnentikken: 1-1. Na een half uur spelen nog een kans voor Yuri Westhoff op aangeven van Roy Vermolen, maar de bal rolde voorlangs. Na een goede actie van Twan van Meerten speelde hij de bal op Yuri Westhoff, maar die kon er net niet bij komen. In de 41e minuut speelde Everon Pisas zich op de zestienmeterlijn goed vrij, kwam uiteindelijk tot een schot en liet vervolgens Edgar Leerdam kansloos: 1-2. Een enorme tegenvaller voor de thuisploeg.

Bij aanvang van de tweede helft kon Roy van Beek inschieten, maar doelman Stefan Kok wist er nog een hoekschop van te maken. Vervolgens was er een goed lopende aanval van FC ’s-Gravenzande in de 61e minuut. Via invaller Stefan Bruijn kwam de bal bij Rick Boers, die goed Sil van Ooijen bediende, maar de aanvaller schoot de bal recht in de handen van de Feyenoord-goalie. In de 69e minuut kwam Feyenoord op een 1-3 voorsprong. Een voorzet kwam terecht bij een vrijstaande aanvaller. Die miste de bal half en vervolgens was het Khalid Rahli die de stand op 1-3 bracht. Hierna was het toch Feyenoord dat de betere kansen kreeg om verder weg te lopen. Een inzet van Jeremy van Uunen werd door doelman Edgar Leerdam gestopt, Junior Obiku kopte maar rakelings naast, Everon Pisas schoot over en ook invaller Bradley Peek wist het net niet te vinden voor de Rotterdammers. In de slotfase nog twee pogingen van de thuisploeg om wat terug te doen. Een vrije trap van Roy van Beek ging over en uit een hoekschop van Twan van Meerten schoot Roy Vermolen over. De punten gingen echter mee naar Rotterdam en daar valt weinig op af te dingen.

Het scoren uit de kansen die er waren zal echt beter moeten en bij de tegendoelpunten zag het er in de achterhoede ook niet echt goed uit. Dus nog werk genoeg voor de technisch staf om hieraan te werken.

Opstelling FC ’s-Gravenzande:
Edgar Leerdam, Rick Boers, Timo Ploemen (84. Tyler Mulder), Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling (64. Ardi Luijendijk), Yuri Westhoff (56. Sil van Ooijen), Twan van Meerten, Angelo Zwirs (46. Stefan Bruijn), Frank Broos, Roy van Beek.

Lees verder