Beker Groep 1 Poule 4: sv Den Hoorn moet winst laten aan Heinenoord

Bij sv Den Hoorn werd ook hoofdtrainer Robin Knoester gemist vanwege gezondheidsproblemen. O23-trainer Nick van der Bos nam zijn plaatst in terzijde gestaan door John de Letter. De club uit Midden-Delfland moest haar meerdere erkennen in de bezoekers.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de eerste helft toonden beide teams veel inzet, maar leden ook veel balverlies. Kansen voor sv Den Hoorn waren er voor Raven Clemensia en van Tim Müller. Een doelpunt van Heinenoord werd afgekeurd wegens buitenspel. Na net iets meer dan een half uur spelen maakte Robin Zwartjens een overtreding op Marlon Slabekoorn. Arbiter Ron Wolf wees meteen naar de stip. Slabekoorn ging zelf achter de bal staan en schoot de bal rechts binnen: 0–1.

Heinenoord had daarna ook het beste van het spel en zes minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Na een snelle combinatie pikte Sanzio Dieterich van dichtbij zijn doelpuntje mee: 0–2. Vlak voor de rust werd Raven Clemensia met een steekbal bereikt. Clemensia schoof de bal onder keeper Davy Kaptein door het doel in: 1-2.

In de vierde minuut na de rust gaf Tim Müller vanaf de rechterkant een voorzet op Ramy Salem, die de bal snoeihard op de paal schoot. In de 65e minuut dacht sv Den Hoorn een strafschop te krijgen nadat aanvaller Sven Paternot werd neergelegd door Davy Kaptein. De arbiter wilde van niets weten. In de zeventigste minuut belandde een bal van invaller Remo de Vroege op de lat van het vijandelijke doel. In de laatste seconde wedstrijd besliste Marlon Slabekoorn de wedstrijd. Met een zeer mooie actie van buiten links naar binnen, kon hij vanaf de 16-meterlijn de 1-3 aantekenen.

Na afloop reageerde ad-interim hoofdcoach Nick van der Bos: ,,We hadden kunnen winnen. We hadden een strafschop moeten krijgen en zagen ballen tegen de paal en op de lat eindigen. Maar ja dat hoort erbij. Jammer.”

Lees verder