Tweede Divisie: Scheveningen slaat toe in slotfase en pakt belangrijke driepunter

Na twee nederlagen was Scheveningen erop gebrand op voor eigen publiek toe te slaan tegen GVVV uit Veenendaal. Bij rust keek de ploeg van John Blok nog tegen een 0-1 nederlaag aan, maar na negentig minuten konden de Houtrust-bewoners met een brede glimlach het speelveld verlaten, na met twee treffers in de laatste fase van de wedstrijd te hebben toegeslagen: 3-1.

Tekst: Ton Beije         |     Foto’s: Rob Römer

Scheveningen opende sterk en was zeker het eerste kwartier de bovenliggende ploeg. De eerste kans was ook voor de thuisploeg, maar de bal werd van de lijn gehaald. GVVV wist vooralsnog het doel van Scheveningen niet te vinden, al kreeg Byron Burgering in de elfde minuut een mogelijkheid, maar hij wachtte te lang met afwerken. Na ruim een kwartier stuurde Leroy George met een steekpass Genrich Sillé weg richting doelman Sven van der Maaten, maar hij had te veel tijd nodig, waardoor Scheveningen kon opruimen.

Ruim halverwege de eerste helft kwam GVVV opeens aan de leiding. Byron Burgering was op snelheid weg, legde prima terug op Genrich Sillé, die de bal simpel kon binnenlopen: 0-1. Na ruim een half uur spelen had GVVV pech bij een bal op de paal. Weer Byron Burgering mocht in de counter op Van der Maaten af, maar schoot nu op de paal. Vlak daarna nog een mogelijkheid voor de bezoekers. Nu was Burgering de aangever, miste Barry Maguire volledig en raakte Genrich Sillé de bal maar half. Met de 0-1 voorsprong voor GVVV gingen beide teams aan de thee.

In de rust zag trainer John Blok geen reden om een wijziging in zijn ploeg aan te brengen. Na acht minuten kwam Scheveningen al langszij. Na een hoekschop van GVVV counterde Scheveningen uitstekend. Virgil Tjin-Asjoe kogelde vervolgens de bal via de onderkant van de lat in het Veenendaalse doel: 1-1. Na ruim een uur spelen probeerde Leroy George het voor de bezoekers. Hij wurmde zich tussen de Scheveningse defensie door, maar zijn hard schot vloog naast. In de slotfase sloeg Scheveningen alsnog genadeloos toe.

In de 82e minuut verspeelde Byron Burgering de bal op het middenveld en dook Scheveningen in rap tempo het GVVV-strafschopgebied in. Taygeorni Elvilia behield het overzicht en Julian Markvoort Beke schoot vervolgens de 2-1 binnen. Daarmee was het nog niet op voor de ploeg van trainer John Blok. Michael de Niet ging op de doelman af, die mistastte en De Niet vervolgens Julian Markvoort Beke in staat stelde om zijn tweede doelpunt en het derde van Scheveningen aan te tekenen: 3-1. De eerste – belangrijke – winst is binnen voor de Houtrust-bewoners.

 

 

Lees verder