O23 2A/2B: RKAVV houdt punten in eigen huis, Quick langs XerxesDZB

De O23 van RKAVV bleef aan de goede kant van de score tegen Purmersteijn. In 2B debuteerde Graaf Willem II VAC met een nederlaag tegen Spijkenisse. sv Den Hoorn speelde gelijk tegen TOGB en ook Forum Sport tegen VELO eindige in balans. Quick versloeg op Nieuw Hanebburg XerxesDZB.

Tekst: Roland van der Linden

2e divisie A

RKAVV O23 – Purmersteijn O23

In de eerste helft was RKAVV heer en meester, maar gaf wel kansen weg in de counter. Keeper Simon Damen greep twee keer goed in. Met een fraai doelpunt nam Boy Hoevenaar de 1-0 voor zijn rekening met een schot van vijfendertig meter. Na de rust profiteerde RKAVV van een fout van de keeper van de bezoekers. Jeffrey Bolleboom schoot de 2-0 binnen. RKAVV kreeg een strafschop tegen na een ongelukkige handsbal en dit leverde de 2-1 van Jowas Rosner op. Beide teams kregen nog kansen maar de stand bleef 2-1.

2e divisie B

Graaf Willem II VAC O23 – Spijkenisse O23

De thuisspelende formatie van trainer Abdibasid Jama (foto) moest in haar debuutwedstrijd in de Tweede Divisie een kleine nederlaag incasseren. Na een kwartier spelen kwam Graaf Willem II VAC nog wel met 1-0 door een treffer van Mohamed Daoudi op aangeven van Ashyandro Holder. In de tweede helft trok Spijkenisse alsnog de winst naar zich toe met twee treffers: 1-2.

sv Den Hoorn O23 – TOGB O23

sv Den Hoorn kwam een 2-2 gelijkspel overeen met TOGB. Na een 0-1 achterstand trok Batuhan Isimetz de stand gelijk. De thuisploeg nam daarna de leiding in het duel dankzij een doelpunt van Kayzhe van Es. TOGB herpakte zich en kon toch nog de 2-2 produceren.

Forum Sport O23 – VELO O23

Forum Sport begon ijzersterk aan het duel en kreeg veel kansen in het eerste half uur. Dit leverde de 1-0 door Ayoub El Yaagoubi op. Kort daarna kregen de Voorburgers een penalty die niet verzilverd werd. Forum Sport bleef goed spelen en was dreigend, maar de rust werd bereikt met een 1-0 stand. Na de thee voerde VELO de druk op, maar kreeg Forum Sport vanuit de omschakeling kansen om te scoren. In de slotminuten kwam VELO op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Bram Zwinkels.

Quick (H) O23 – XerxesDZB O23

Na negen minuten spelen scoorden de Rotterdamse bezoekers de openingstreffer. Tien minuten voor de rust kwamen de Haantjes op gelijke hoogte na een treffer van Alejandro Dhoen. Ook de 2-1 kwam op naam van Dhoen na goed doorzetten van Jeppe Koster. Na een fout in de verdediging van XerxesDZB bepaalde Jeppe Koster de eindstand op 3-1.

 

Lees verder