O23 1B: Westlandia onderuit bij Argon, HBS houdt punt over aan debuut

Het Haagse HBS werd vorig seizoen kampioen in de Tweede Divisie en opende het seizoen een niveau hoger met een goede wedstrijd tegen Barendrecht. Het duel eindigde in een gelijkspel. Westlandia moest het onderspit delven in de strijd met Argon.

Tekst: Roland van der Linden

Argon O23 – Westlandia O23

De Naaldwijkers kwamen afgelopen seizoen nog uit in de O21-competitie, maar maakten nu hun opwachting in de Eerste Divisie van de O23-competitie. In Mijdrecht kreeg Westlandia heel veel kansen om te scoren, maar kon er maar één verzilveren. In plaats van een dikke zege moest het team van trainer Christiaan van Dam (foto) een 2-1 nederlaag incasseren. Kaan Uguz scoorde het enige doelpunt van de Naaldwijkers.

Barendrecht O23 – HBS O23

De thuisploeg kon na een onwennige openingsfase van beide zijden als eerste de score openen in de dertiende minuut. Zes minuten later was Kai van Heusden uit een vrije trap verantwoordelijk voor de gelijkmaker. HBS had daarna de regie over het duel en kreeg nog drie grote kansen. In de tweede helft startte de thuisploeg sterk, maar was het HBS dat de controle overnam. Manuel Fransisco zag twee kansen verloren gaan en ook Justus van Kuik en Koen Starrenburg wisten het doel niet te vinden. Barendrecht probeerde uit de omschakeling nog gevaarlijk te worden, maar kwam er nauwelijks aan te pas.

Lees verder