Beker Vrouwen Groep 2 poule 7-11: Overtuigende zege Forum Sport, nederlaag voor SEP

RKDEO kon in poule 7 net het derde team van Ter Leede afschudden. ADO Den Haag 2 had het in dezelfde poule niet moeilijk tegen FC Oegstgeest. Forum Sport was in poule 8 een maatje te groot voor FC Rijnvogels. In poule 10 gingen zowel SEP als FC ’s-Gravenzande onderuit.

Tekst: Roland van der Linden

VR Groep 2 Poule 7

ADO Den Haag VR2 – FC Oegstgeest VR

Het tweede vrouwenteam van ADO Den Haag, dat dit seizoen uitkomt in de derde klasse, kende een prima start van de bekercompetitie met een overtuigende 9-0 overwinning op FC Oegstgeest. Sienna In ‘t Veld nam vijf treffers voor haar rekening.

RKDEO  VR – Ter Leede VR3

In Nootdorp speelde RKDEO een sterke eerste helft tegen de ploeg uit de Bollenstreek. Ginger van der Voort en Michelle Oosterlaken (2x) schoten het team van trainer Ton Reijntjes naar een ruime 3-0 voorsprong. Na de thee kwam Ter Leede sterk terug, maar kon RKDEO dankzij een treffer van Estralla Caffa (foto) de punten in eigen huis houden: 4-3.

VR Groep 2 Poule 8

FC Rijnvogels VR3 – Forum Sport

Voor de rust domineerde Forum Sport en kreeg kansen via Tarie Doornkamp, Ginger Wouters en Roxy Vissers, maar stond het vizier niet op scherp. In de 25e minuut was het wel raak dankzij Doornkamp. Met net iets meer dan een half uur gespeeld gaf Dafhne Geels een steekbal op Roxy Vissers en belandde de bal met een mooie curve in de kruising. Forum Sport bepaalde het tempo en een treffer van Giner Wouters volgde nog voor de pauze: 0-3. In de tweede helft werden vijf wisselspeelsters ingebracht en werd het al meteen 1-3. Daarna dicteerden de Voorburgse vrouwen en kon Tarie Doornkamp nog twee keer scoren, waardoor het duel terecht eindigde in een ruime 1-5 overwinning.

 VR Groep 2 Poule 11

SEP VR – FC Maense VR

De Delftse formatie van trainer Gragory Dasburg promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse, maar moest het hoofd buigen voor FC Maense. Bij rust had SEP nog een 2-1 voorsprong door treffers van Nina de Letter (1-1) en Anique de Groot (2-1). In de tweede helft boog FC Maense de achterstand om in een overwinning: 2-3.

Zuidland VR – FC ’s Gravenzande VR

Ook FC ‘s- Gravenzande noteerde een 3-2 nederlaag in het uitduel bij Zuidland. De Westlandse vrouwen namen een 0-1 voorsprong door een treffer van Vienna Warbout. Na de gelijkmaker van de thuisploeg zorgde Sophie van Spronsen voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft greep Zuidland de drie punten dankzij twee doelpunten.

 

Lees verder