Derde Divisie: Quick na rust ruim langs sv Meerssen

In de derde speelronde van de Derde Divisie was er al meteen een belangrijke wedstrijd op Nieuw Hanenburg, want de twee onderste ploegen op de ranglijst mochten de degens kruisen. Wellicht dat het heerlijke weer velen nog naar het strand heeft getrokken, maar degenen die er wel waren, zagen met name na de rust een sterk spelend Quick. Het resultaat en prima spel deed de toeschouwers dan ook erg goed.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Van meet af aan wilden de wederom zeer jonge Haantjes de duimschroeven aandraaien bij de Limburgse gasten. De druk werd opgevoerd en met enkele prima aanvallen leek de Haagse ploeg dan ook snel te gaan scoren. Na een klein kwartier leek de treffer er ook te komen, nadat Ricky van Mierlo de bal leep door had getikt op de meegelopen Emre Bilgi. Hij wilde tegendraads binnenschieten, maar mikte net naast het Meerssense doel.

Energiepeil

Ook de volgende grote kans was voor de Haantjes. Thomas van Haaften was goed doorgekomen, kapte zijn tegenspeler uit en mikte de bal in de verre hoek. Doelman Raf Mertens kon met moeite nog een hand achter de bal krijgen, waardoor een hoekschop restte. Een schot van afstand van Ferdi Ekinci was na dik een kwartier spelen voorlopig het laatste echte wapenfeit. Hierna leek de warmte wat vat te krijgen op het energiepeil van Quick, want de dominantie uit de openingsfase ebde langzaam weg.

Doelman Patrick Zunderdorp zag dat de bezoekers regelmatig wat dichterbij kwamen, maar ook zij hadden moeite om goede combinaties op de mat te leggen. Hierdoor kabbelde de eerste helft zich eigenlijk voort en was er eigenlijk niets om echt van te kunnen genieten. Het spel van beide ploegen was eigenlijk te slordig om tot kansen te komen. Zo werd de rust dan ook behaald met de brilstand: 0-0.

Strafschop

Na de rust kwam de wedstrijd gelukkig wel snel echt los. Binnen enkele minuten was de Quick-defensie even niet scherp en maakte Enzo Huntink net binnen de beruchte lijnen een overtreding op Joep Ceha, waarna de prima leidende scheidsrechter Souwen niets anders kon doen dan een strafschop aan sv Meerssen toekennen. Bob Vankan schoot de bal gedecideerd binnen en liet doelman Zunderdorp kansloos: 0-1.

Quick was nauwelijks van slag door het doelpunt, want het was feitelijk het eerste schot op doel van de bezoekers. Quick wilde de tegenstander de wil opleggen en het tempo ging omhoog. Toch was Patrick Zunderdorp de eerste doelman die handelend moest optreden en maakte een kopbal van aanvoerder Kasper Kuijs knap onschadelijk. In de volgende aanval werd Quick spits Ricky van Mierlo in het strafschopgebied aangespeeld en door Bob Vankan onderuit gehaald. Ook ditmaal kon scheidsrechter Souwen niets anders dan de bal op de stip leggen na een klein uur spelen. Rachid Bouyaouzan zag zijn inzet echter knap gestopt worden door doelman Mertens, waardoor de achterstand bleef staan.

Kopie

Lang hoefde Quick niet te treuren om de misser, want na iets meer dan een uur spelen was het alsnog raak. In een razendsnelle omschakeling stuurde Ruhairon Sambo met een schitterende pass Thomas van Haaften de diepte in. Hij omspeelde een verdediger en schoot schitterend binnen in de verre hoek. Vrijwel een kopie van zijn treffer van vorige week, maar belangrijker was dus dat het nu de gelijkmaker was: 1-1. Nauwelijks was de treffer in de boekjes genoteerd, of binnen de minuut kon meer bijgeschreven worden. Een slechte terugspeelbal van Meerssen werd door de scherpe Ricky van Mierlo onderschept en hij schoot alleen voor de doelman raak voor de 2-1.

Zo bogen de jonge Haantjes de achterstand dus binnen een minuut om in een voorsprong en knakte er duidelijk iets bij de bezoekers. Quick wilde meteen doorzetten en al heel snel had de derde treffer moeten vallen. Rachid Bouyaouzan verrichte het voorwerk en legde de bal panklaar voor Alexander Verhagen de la Fuente. Hij raakte de bal echter verkeerd en bij de tweede paal kon de inglijdende Ricky van Mierlo net niet afdrukken. Meerssen leek zich te beseffen dat ze nog leefden en zette nog aan. Doelman Zunderdorp moest nog knap handelen op een inzet van dichtbij van Raoul Last, maar verder leidde de optische druk niet te grote kansen.

Basisdebuut

Bij het ingaan van het Haags Kwartiertje sloeg de thuisploeg keihard toe. Alexander Verhagen de la Fuente werd met een fraaie steekbal de diepte ingestuurd en schoot de bal uit een lastige hoek langs de doelman in de verre hoek tegen de touwen: 3-1. Zo luisterde de jongeling zijn basisdebuut op en mocht hij meteen na zijn doelpunt naar de kant, wetende dat de wedstrijd nu echt gespeeld was.

Ook hierna bleef Quick de dominante ploeg en werd het enkele minuten voor tijd nog mooier. De ingevallen Jaap Fischer had de mooiste assist van de dag in huis, door met veel gevoel de bal precies in de loop van Rachid Bouyaouzan te plaatsen. Op weg naar het Meerssen-doel lobde hij de bal beheerst tegendraads binnen en maakte hij zijn eerdere misser goed: 4-1. Hierna kregen beide ploegen nog wel wat kleinere kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Overtuiging

Zo kon Quick de eerste punten van het seizoen bijschrijven en deed dit met name na de rust ook met veel overtuiging. Het deed de aanwezigen vooral deugd om te zien dat deze jonge en gretige ploeg stappen aan het zetten is en snel blijkt te kunnen leren. Het is aan trainer Paul van der Zwaan om deze ontwikkeling door te zetten en zijn ploeg klaar te stomen voor het vereiste niveau dit seizoen. Komende week zal bij het sterke Barendrecht weer een volgende testcase zijn om te peilen hoe stijl de leercurve van de Haantjes is.

 

 

Lees verder