ADO Den Haag scoort tegen Jong AZ uit vier hoekschoppen

Eindelijk werden de toeschouwers beloond. De 4-1 winst op Jong AZ geeft hoop op betere tijden, zeker na het laatste thuisverlies tegen Roda JC. Ook het debuut van de van NAC gekomen schaduwspits Jort van der Sande was positief evenals de langzaam terugkomende vechtlust.

Tekst: Pieter Donath       |       Foto’s: Eric de Wit

Vanaf de eerste minuut ging ADO Den Haag vol in de aanval. Henk Veerman ontdeed zich van drie verdedigers en een gevaarlijk schot volgde. De fans gingen er goed voor zitten of staan tot uit het niets in de vierde minuut spits Addai alleen voor keeper Hugo Wentges verscheen en niet faalde: 0-1.

De thuisclub pakte de draad snel weer op en vooral over de rechterkant met Ché en van Mieghem werden goede aanvallen opgezet. Opvallend was dat er voor de rust twee keer werd gescoord uit hoekschoppen. In de 23e minuut kopte Jort van der Sande raak uit een hoekschop van Daryl van Mieghem en in de 41e minuut deed Matteo Waem hetzelfde: 2-1. In de extra tijd werd een schot na een solo van Henk Veerman gestopt.

Na de rust werd weer een hoekschop van Daryl van Mieghem niet goed verwerkt door de Jong AZ-verdediging, zodat Van der Sande zijn tweede doelpunt kon maken door de bal over de lijn te ‘frommelen’: 3-1. Een mooier doelpunt werd een paar minuten later gemaakt door Matteo Waem. Wederom uit een hoekschop van Van Mieghem kopte hij de bal opvallend rustig in de vrijgelaten hoek: 4-1.

Na een uur spelen maakte Van der Sande bijna een hattrick. Zijn prima debuut als spelverdeler en of schaduwspits werd een kwartier voor tijd beloond met een publiekswissel. Jeugdspeler Calvin Gustina uit ADO Den Haag O21 verving hem. Pas in de 72e minuut moest keeper Hugo Wentges zijn eerste redding verrichten op een schot van Kemal.

De eindstand 4-1 was verdiend, maar het kansen scheppen uit vloeiende aanvallen was nog niet te zien. De getoonde vechtlust en de nieuwe geroutineerde spelers geven hoop op een succesvol seizoen. In dit duel debuteerde ook linkerspits Jerry van Wolfgang(31), die eerder speelde in de Verenigde Staten en Zuid Korea.

Opstellingen

ADO Den Haag:

Wentges, Ché(78. Asante), Granli, Waem, Koudossou, Surmeli, Van der Sande (73. Gustina), Klas (65. Komljenovic), Van Mieghem, Veerman, Van Wolfgang (78. Hamdaoui).

Jong AZ:

Owusu-Oduro, Van Aken, Goes (60.Koster), Berkhout, Stam (46. Dekkers), Twisk (75. Mastoras), Kwakman, Schouten (46. Kewal), Addai, Meerdink (60. Reversion), Daal.

Lees verder