Oudere broer Heracles-debutant Mohamed Sankoh ook succesvol    

Abdul Sankoh (23) was zaterdag succesvol voor zijn Duitse club SGV Freiberg in de Regionalliga Südwest, de op drie na hoogste voetbalklasse in Duitsland.

Tekst: Peter Petit

De oudere broer van nieuwbakken Heraclid Mohamed Sankoh scoorde, net als zijn broer later die avond tegen Excelsior, het derde doelpunt voor zijn club. Freiberg trok uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind tegen FSV Frankfurt en staat in de competitie nu als zevende geklasseerd met vijf punten achterstand op leider VfB Stuttgart II.

Jeugdproduct

Evenals Mohamed is Abdul Sankoh (op de foto voorste rij rechts) een jeugdproduct van het Rijswijkse Vredenburch. Daar werden de broers gescout door Sparta Rotterdam waar de Rijswijkers zes jaar lang de jeugdopleiding doorliepen. Ook in het vervolg van hun voetbalcarrière bij Stoke City U23 bleven de Sankoh-broers, alle twee aanvaller, bij elkaar, waarna hun wegen zich scheidden.

Vlieguren

Mohamed kon rekenen op de belangstelling van VfB Stuttgart, waar hij vlieguren maakte bij de U19 en het tweede team. Eénmalig Oranje O16-international Abdul, evenals Mohamed geboren in Sierra Leone, tekende een contract bij FC 08 Homburg, om vervolgens begin dit seizoen te verkassen naar zijn huidige club SGV Freiberg, waar hij na vijf wedstrijden zaterdag zijn eerste doelpunt maakte.

Om het succes van de voetbalfamilie compleet te maken scoorde het jonge broertje van Mohamed en Abdul, net als zijn twee grote broers een talentvolle aanvaller, voor zijn team bij de vereniging FC Skillz.

 

 

Lees verder