ADO Den Haag contracteert multifunctionele middenvelder Vigen

Een weekend na het sluiten van de transfermarkt heeft ADO Den Haag Lasse Vigen (foto) gecontracteerd. De multifunctionele middenvelder is momenteel niet onder contract bij een andere club, waardoor de overeenstemming na het sluiten van de transferwindow is bereikt.

De 29-jarige Deen is vandaag medisch gekeurd en sluit per direct aan bij de selectie van ADO Den Haag. Lasse Vigen, geboren in het Deense Esbjerg, speelde in zijn jeugd bij drie verschillende opleidingen, waarvan twee in Denemarken (Esbjerg en FC Midtjylland) en één in Engeland (FC Fulham). Bij FC Fulham debuteerde Vigen in het betaalde voetbal.

Van de drie seizoenen bij het eerste elftal van FC Fulham werd Vigen nog een half seizoen verhuurd aan het Engelse Burton Albion, waarna hij de overstap maakte naar Brøndby IF. Hier speelde de middenvelder eveneens vier seizoenen. De afgelopen twee seizoenen was Vigen actief voor de Belgische club Zulte Waregem en het Deense Silkeborg IF.

Ervaring

Technisch directeur Joris Mathijsen over het contracteren van deze multifunctionele middenvelder: ,,Met het aantrekken van Lasse Vigen hebben we ook de laatste positie waar we nog versterking zochten ingevuld. Lasse heeft de afgelopen seizoenen in meerdere landen en competities ervaring opgedaan. We zijn er dan ook van overtuigd dat Lasse in onze selectie en bij onze club past.”

Lasse Vigen over het tekenen van zijn contract bij ADO Den Haag: ,,Ik heb een fijn gevoel over gehouden aan de gesprekken met de club, waardoor ik blij ben om hier nu daadwerkelijk te zijn. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten en hoop bovenal dit seizoen een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het team.”

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

 

Lees verder