Zaalvoetbal: FC Westland gemakkelijk door in beker

De zaalvoetballers van Westland zijn het seizoen goed begonnen door een 1-5 zege op mede eerste divisionist Vios’79 uit Warmenhuizen.

Tekst: Peter Botman

De Westlanders verzuimden de klus voor de pauze al af te maken en keken halverwege tegen een 1-1 gelijke stand aan. De tweede helft stelde FC Westland orde op zaken en liep het uit naar 1-5. FC Westland plaatst zich hiermee voor de eerste ronde van de landelijke beker op 14 oktober. In deze ronde stromen ook de zaalvoetbal Eredivisie-ploegen in.

Smaakmaker

Coach James Dhanai zag slechts één speler vertrekken, maar begroette veel nieuwe spelers, waardoor hij denkt dit seizoen zich niet, zoals afgelopen seizoen, pas op de laatste speeldag  veilig te moeten spelen. Dat moet hij dan wel doen zonder smaakmaker Faical Amheye. Amheye heeft de overstap gemaakt naar de Belgische Eredivisie, waar Real Elmos Herentals grote belangstelling had voor de FC Westland-aanvaller. Een aderlating voor de Westlanders, maar afgelopen vrijdag stond er al weer snel een aantal vervangers op.

Onnavolgbaar

Nieuwkomer Mounir Madrouni vermaakte het publiek in Noord Holland met diverse onnavolgbare acties, maar ook Jabrane el Youssefi, weer terug in het eerste team, was goed op dreef. Hij was het ook die de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. Ook Annouar Attalhoui is weer terug in de ploeg en liet ook zijn waarde als aanvaller weer zien door de 1-3 te scoren. Het zorgde ervoor dat Vios’79 meer risico’s moest gaan nemen en met een meevoetballende keeper ging spelen. Het lege doel was daarna een prooi voor Yassine Souna en Aimen Said, waardoor de score nog lekker opliep naar 1-5.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag begint voor FC Westland de competitie met een thuiswedstrijd tegen CFM Transito. De ploeg uit Werkendam kwam vorig seizoen uit in de andere eerste divisie, waardoor beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar staan. De aftrap is om 21.30 uur in sporthal Hoge Veld in het Wateringseveld.

 

 

Lees verder