Zaalvoetbal: Goede start van ZVV Den Haag met bekerwinst

Vrijdagavond was  de start van het nieuwe seizoen voor het eerste en tweede team van de mannen van zvv Den Haag met een bekerwedstrijd in de eerste ronde. Deze werden gespeeld in het vertrouwde Sportcampus Zuiderpark.

Tekst: Nick Taal

De mannen van de nieuwe trainer/coach Jeroen Blommaert en assistent Frans van Dorp ontvingen competitiegenoot JCK/Aiso uit Utrecht. zvv Den Haag begon wat slapjes aan de wedstrijd en de mannen uit Utrecht profiteerden gelijk mete en treffer van Sofiane Bokarroua: 0-1. zvv Den haag werd snel wakker en reageerde door een doelpunt van Shwendel Cijntje (foto) op aangeven van Achraf el Ghalbzouri: 1-1.

Initiatief

zvv Den Haag trok duidelijk het initiatief naar zich toe en het resulteerde in een aantal kansen, maar doelpunten bleven uit. JCK/AISO kwam onverdiend wederom aan de leiding 1-2 (via Salim Merabet) en zvv Den Haag kon weer in de achtervolging.

Missen

zvv Den Haag was duidelijk de bovenliggende partij, maar bleef veel goede mogelijkheden missen. Toch kwam de 2-2 op het scorebord na een schitterende pass van Bill Orifa Oswaha, die bij de tweede paal binnengeschoten werd door Djamel Boerstra. Een echt zaalvoetbaldoelpunt uit het boekje. Op slag van rust mocht JCK/AISO een tienmetertrap nemen, maar die werd vakkundig gestopt door doelman Oussama Zayzaoui.

Boelstra

Na rust hetzelfde beeld, zvv Den Haag nam het initiatief en bleef kansen krijgen, maar ook  missen. Totdat Djamel Boelstra het op zijn heupen en kreeg en twee keer scoorde binnen een minuut, waarvan de tweede na een uitworp van doelman Oussama Zayzaoui: 4-2.

Kwaliteit zat, maar met een beetje meer zakelijkheid had de wedstrijd tien minuten voor het einde al een formaliteit moeten zijn. Nu bleef JCK/AISO er nog in geloven en vocht voor haar kansen. De 5-2, een paar minuten voor tijd, door Bill Orifa Oswaha vanuit een tienmetertrap bleek de definitieve beslissing. Dat JCK/AISO nog 5-3 kon maken via Adam Bouttachkourt in de laatste minuut wa alleen voor de statistieken nog van belang.

 

 

Lees verder