Beker: Nootdorp O23 wint burenstrijd van RKDEO O23, dikke zege DHC O23

In het bekertoernooi verloor Forum Sport 2 van Zevenhoven. Bij de O23-teams werd BSC’68 pas na strafschoppen uitgeschakeld. DHL bekert verder na een ruime overwinning op stadgenoot DHL en verloor RKDEO het onderonsje met sv Nootdorp.

Tekst: Roland van der Linden |   Foto’s: Sander de Hollander

Zevenhoven – Forum Sport 2

Het tweede team van Forum Sport moest het hoofd buigen voor Zevenhoven. Het uitduel eindigde in een 2-0 nederlaag.

RKDEO O23 – Nootdorp O23

Na net iets meer dan een half uur spelen kwam RKDEO op voorsprong tegen sv Nootdorp. Uit een hoekschop van Mike Middeldorp kopte Rick van Leeuwen binnen. Zeven minuten in de tweede helft kwam de gelijkmaker op het bord. Een voorzet van Queyden Amasia vanaf rechts werd voor het doel ingetikt door Joep van Wijk.

In de 65e minuut werd een corner van links door Joep van Wijk teruggelegd en door Milan van de Lee ingekopt en stond sv Nootdorp met 1-2 voor. Met nog twaalf minuten te spelen kreeg Toby Harterink (sv Nootdorp) zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchten. De zege kwam niet meer in gevaar.

DHC O23 – DHL O23

DHC O23 toonde tegen stadgenoot DHL veel inzet en speelde mooi voetbal. De trainers Menderes Imeci en Erdem Uysal zagen Sindye Kaffa (2x), Nahmoud Eldeeb (2x) en Soner Yigital scoren in het met 5-0 gewonnen duel.

Menderes Imeci (li) en Erdem Uysal


BSC’68 O23 – Floreant O23

In Benthuizen bond BSC’68 de strijd aan met de tegenstander uit Boskoop, dat ook in de Vierde Divisie uitkomt. De thuisploeg nam door een treffer van Max Pelle de leiding in het duel, maar zag Floreant nog voor de rust op een 1-3 voorsprong komen. Na de thee viel ook nog de 1-4. BSC’68 herpakte zich en kwam door treffers van Luca Verhoove, Jasper Kok (strafschop) en Merijn Metman alsnog langszij.

Door de 4-4 eindstand moesten strafschoppen genomen worden en in die serie bleek Floreant net de betere (6-7).

Lees verder