Oefenvoetbal: DHC verliest nuttige oefenwedstrijd bij BVCB

DHC-trainer Wim Baggerman (foto) oefende dinsdagavond in Bergschenhoek tegen BVCB, maar maakte van de gelegenheid gebruik om weer andere spelers in een wedstrijd actief te zien.

Tekst: Wicher Schreuders

BVCB, onder leiding van trainer Dick Boereboom, eindigde afgelopen seizoen als vierde in de eerste klasse en werd pas in de nacompetitie uitgeschakeld voor promotie naar de Vierde Divisie. De thuisclub heeft de indruk dat het er in de afgelopen zomerperiode sterker op is geworden, dus de inzet is hoog.

Overhand

In het veld bleek dat ook wel. BVCB had in grote delen van de wedstrijd de overhand en was meer in balbezit. DHC had het daar lastig mee, zeker in de beginfase. Na zes minuten kwam BVCB dan ook al op 1-0 doordat een voorzet van de rechterkant door één van de BVCB-ers bij de eerste paal fraai werd ingekopt.

Redding

In de periode hierna kwam er een aantal goede kansen voor de groen-zwarten, maar met name twee inzetten van Le-Shawn Lisse verdwenen net langs de voor de Delftenaren verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust bracht DHC-goalie Oualid Hammich fraai redding door een goed ingekopte bal over de lat te tikken.

Leerzaam

Na de doelwisseling na zeven minuten een voorzet van BVCB vanaf de rechterkant, die voor het doel eenvoudig kon worden ingetikt: 2-0. In het vervolg van de wedstrijd probeerden beide teams nog te scoren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Scheidsrechter Gyuri Takacs floot dan ook uiteindelijk af bij een 2-0 eindstand. Dit na een volgens DHC-oefenmeester Wim Baggerman ‘leerzame wedstrijd, waarin ik veel wijzer ben geworden’.

 

 

Lees verder