Liz Rijsbergen scoort tweemaal voor FC Twente tegen Sturm Graz

Knappe start voor Liz Rijsbergen (foto) bij FC Twente in voorronde Champions League Women. De voormalig speelster van ADO Den Haag scoorde tweemaal tegen Sturm Graz.

FC Twente heeft Sturm Graz namelijk met ruime cijfers verslagen in de eerste voorronde van de Champions League Women. Het schoot het halve dozijn treffers bijeen, met de eerste twee van Rijsbergen. Wint FC Twente zaterdag ook van het Spaanse Levante, dan plaatst de ploeg zich voor de tweede en laatste voorronde voor het hoofdtoernooi.

Ook Renate Jansen, tevens oud-speelster van ADO Den Haag, scoorde eenmaal. Het halve dozijn treffers werd volgemaakt door Sophie te Brake, Leonie Vliek en invalster Fieke Kroese.

Zaterdag

Aanstaande zaterdag speelt landskampioen Ajax ook in de eerste voorronde, in het Moldavische Anenii Noi. De tegenstander wordt de winnaar van de ontmoeting tussen FC Dinamo BSUPC en Agarista CSF Anenii Noi.

Als Ajax en FC Twente zaterdag winnen, plaatsen ze zich voor de tweede voorronde van de Champions League. De winnaar van twee onderlinge duels gaat daarnaar door naar het hoofdtoernooi, iets wat sinds de vernieuwde opzet van het toernooi uit 2021 nog geen Nederlandse club is gelukt.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder