Warming-up Vierde Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Het komt niet aanwaaien, we werken hard”

HBS is de competitie uitstekend van start gegaan. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) pakte de volle buit uit twee duels en gaat samen met RKAVV en Zwaluwen met zes uit twee op kop. Zondag een echte derby op sportpark Craeyenhout. Westlandia komt op bezoek bij de Kraaien.

Tekst: Ton Beije

HBS won afgelopen weekend van Poortugaal, maar echt tevreden is Ekrem Kahya niet over die wedstrijd. ,,We hebben heel wisselvallig gespeeld, vooral de beginfase van de wedstrijd was erg slordig. We komen daarna wel beter in de wedstrijd en komen met twee uitstekende goals op een goede voorsprong en laten eigenlijk de tegenstander terugkomen door een heel simpel weggegeven penalty. Na rust eenzelfde soort tegendoelpunt, corner mee en twintig seconden later lag de bal er bij ons in. Dit mag ons simpelweg niet gebeuren, dat past niet bij ons.”

Plan

Over de competitiestart is Kahya uiteraard wel tevreden. ,,Een goede start weer, net als vorig seizoen, tweemaal winst in twee wedstrijden. Het komt niet aanwaaien, we werken er hard voor en hebben een plan, dat de spelers prima uitvoeren en we hebben natuurlijk ook wat spelers die beslissend kunnen zijn door dit collectief.”

Derby

Zondag komt Westlandia op bezoek, dat nog met lege handen staat, al zegt dat vaak bij een derby niet zo veel. ,,Klopt”, aldus Kahya, ,,we hebben pas twee wedstrijden gespeeld dus die punten zijn welkom, maar zeggen voor zo’n derby niet zoveel. We beginnen gewoon met onze eigen speelwijze en gaan proberen om weer te winnen. Ik heb Westlandia dit seizoen nog niet zien spelen, maar ik denk dat ze met Maurizio (Ceccucci – red.) weer een goede, hechte ploeg hebben met voldoende kwaliteit.”

Druk

Weinig voetbal in de regio komende zondag. Het zou dus wel eens lekker druk kunnen worden op sportpark Craeyenhout. ,,Ik hoop dat het druk wordt, dat is ook de opzet van deze indeling lijkt me. Mooi weer, mooie wedstrijd, dus verwacht inderdaad wel wat publiek”, kijkt de HBS-trainer vooruit. Wat betreft de personele bezetting laat Kahya weten: ,,Er zijn wat spelers op de weg terug, alleen het seizoen is lang dus we gaan geen risico’s nemen. Gezondheid is het allerbelangrijkste, dus daar houden we zeer zeker rekening mee.”

Lees verder