Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV) ,,Heet middagje verwacht”

RKAVV won de derby tegen Westlandia verdiend. Komende zaterdag tegen Nieuwenhoorn wordt het weer een op papier zware uitwedstrijd. De uitslag is een indicatie hoe sterk de Leidschendammers dit seizoen zijn en of kan worden meegestreden om de bovenste plaatsen.

Tekst: Pieter Donath

Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis eindigde vorig seizoen in het debuutjaar in de Vierde Divisie op de zesde plaats. Dit seizoen werd de eerste wedstrijd thuis met 4-0 gewonnen van VOC uit Rotterdam. Vorige week werd met 3-0 verloren van vv Smitshoek, waar RKAVV een week eerder van won met 1-0. Wat dit allemaal zegt moet worden afgewacht, maar voor RKAVV-trainer Peter Klomp (foto) is de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn een graadmeter om te zien hoe de onderlinge verhoudingen zijn. Mocht RKAVV de derde wedstrijd ook winnen dan is mee blijven doen om de bovenste plaatsen een logisch vervolg. RKAVV kan komende zaterdag weer beschikken over spits Yani Bouras, die zijn schorsing heeft ‘uitgezeten’. De ervaren trainer vond de winst tegen Westlandia verdiend, maar er zijn verbeterpunten. Tegen Nieuwenhoorn verwacht hij een hete middag.

Hoe kijk je terug op winst tegen Westlandia?

,,Na een eerste grote kans voor ons hadden we het vijftien minuten wat lastig met de speelwijze van Westlandia. Hierna kregen we controle en kansen, maar duurde het tot vlak voor rust om de verdiende voorsprong te pakken. Na de rust speelde Westlandia heel opportunistisch. In die fase hadden we wat beter met de ruimtes om moeten gaan. Uiteindelijk een verdiende overwinning waar wij als team uiteraard zeer content mee zijn.”

Hoe tevreden ben je tot nu toe en wat kan beter?

,,Organisatorisch hebben we de balans gevonden, maar in de uitvoering zijn er altijd verbeterpunten. Er wordt door de selectie hard gewerkt en dat is de absolute basis om stappen te blijven maken.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen Nieuwenhoorn?

,,Ook Nieuwenhoorn is een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Wij moeten dat gaan beïnvloeden tijdens de wedstrijd en dan vanuit onze team en individuele kwaliteiten gaan proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat zal niet makkelijk zijn. Het wordt letterlijk en figuurlijk een heet middagje.”

Is twee keer achtereen uit spelen een nadeel?

,,Als je wint niet en dat hebben we vorige week gedaan. Dat geeft de groep vertrouwen in de gekozen speelwijze. Daar gaan we mee verder en dan maakt het niet zo heel veel uit of je nu thuis of uit speelt.”

Lees verder